Nike Fit ayak numaranızı ölçecek, doğru ayakkabıyı seçtirecek

0
266 Okunma

Nike son yıllarda teknolojik çalışmalarını hızlandırdı. Yeni deneyimler üzerinde çalışan spor giyim devi, kullanıcının ayaklarını tarayarak doğru ayakkabıyı seçmeleri konusunda yardımcı olmak istiyor.

Yeni tanıtılan Nike Fit, kullanıcının ayaklarını tarıyor. Yapay zekayı, verileri ve belirli algoritmaları kullanarak doğru tercih yapması konusunda tüketiciye yardımcı oluyor. Bunun için kullanıcının akıllı telefonuna Nike uygulamasını kurması yeterli. Uygulama artırılmış gerçeklik desteğiyle sorunu çözüme kavuşturuyor.

Nike yaptığı araştırmanın sonucunda insanların yüzde 60’ının yanlış beden ayakkabı giydiğini ortaya koydu. Şirket, Fit ile bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

Nike Fit nasıl kullanılıyor?

Sanal gerçeklik deneyimi için Nike uygulamasını açmak ve ürünün sayfasına gitmek yeterli. Ayakkabıların boyutunu seçmek için gerekli menü kullanıcının karşısına çıkıyor. Sonrasında ayakları ölçmek için gerekli seçenek ekranda beliriyor. Sonrasında kamera açılıyor ve kullanıcıdan duvara yakın durması ve akıllı telefonu ayağına doğru yöneltmesi isteniyor. Bir dakikadan kısa süren uygulamanın ardından uygulama kullanıcı için doğru ayakkabı numarasını belirliyor.

Yapılan açıklamaya göre Nike Fit temmuz ayında kullanıma açılacak. İlk olarak ABD’de kullanılacak uygulama yaz aylarında Avrupalı kullanıcılarla da buluşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz