Google Asistan kuaför randevusu alabilecek

0
222 Okunma

Google I/O 2019 etkinliğinde Asistan ile ilgili yeniliklerini paylaştı. Artık Asistan kullanıcısı için kuaför randevusu alabilecek aynı zamanda akşam yemeği için rezervasyon yapabilecek. Kişisel asistan gibi çalışacak olan Google Asistan artık daha yetenekli diyebiliriz.

Google Asistan rezervasyon yapacak

Google etkinliğinde Asistan’ın yeni yetenelerini tanıttı. Bu özellik sadece sesli komutlarınızla değil yapay zeka teknolojisi sayesinde sizin maillerinize bakarak seyahat tarihleriniz, araç tercihiniz gibi bilgileri analiz edecek ve sizin adınıza doğru rezervasyonları gerçekleştirebilecek.

Asistan kullanıcısını yaklaşan seyahatleri konusunda uyaracak. Bunun için tarih, saat ve konum gibi gerekli bilgileri Gmail üzerinden alacak. Asistan’ın bir özelliği de araç kiralama yapabiliyor olması. Ayrıca araba tipi, rengi gibi verileri doldurmak için önceki kiralama bilgilerinizden gelen bilgileri işleyecek. Daha sonra sizin yerinize gereklikiralama işlemini gerçekleştirerek size zaman kazandıracak.

Yeni Asistan, beraberinde ‘uzaktan kontrol modu‘ özelliğini de kullanıcıya sunulacak. Bu sayede aracın yakıt bilgileri, klima değerleri ve kapıların kilit durumunu kontrol edilebilecek. Şimdilik uyumlu olduğu otomobil modeli sayısı çok kısıtlı olsa da, yakın zamanda genişleyeceğini söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz