Ödev yapan robot sosyal medyayı ikiye böldü!

0
494 Okunma

New York Times’ta çıkan habere göre Çin’de genç bir öğrenci ödevlerini yaptırabilmek için 120 dolar karşılığında bir robot satın aldı. Yazı yazma yeteneğine sahip olan robot, kızın ödevlerini rekor bir sürede bitirmesine yardımcı oldu. Karmaşık Çin yazılarını hızlı bir sürede bitiren robot, kıza artı puan kazandırdı. Ancak bir gün kızın annesinin bu robotu bulmasıyla her şey değişti. 

Kız hakkında sosyal medyada tartışmalar çıkmaya başladı. Bir kesim kızın yaptığını sahtekarlık olarak değerlendirirken bir kesim ise bunun akıllıca bir şey olduğunu savundu.

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler diğer yandan geleneksel öğrenme yöntemlerini de ortadan kaldırıyor. Modern çağda teknoloji sürekli olarak gelişiyor ve şirketler çocukları hedef listesinin başında konumlandırıyor. Yeni teknolojilerin mutlaka çocuklar için bir versiyonu da yapılıyor. Oyuncaklara yapay zeka entegre ediliyor. Bunun hem etikliği hem de güvenlik açıkları tartışılsa da varolan gerçekleri değiştirmek ya da yenilikleri engellemek mümkün değil. Yalnızca doğru sınırları belirlemek gerekiyor.

Kalem tutabilen cihazın insan yazısını taklit edebildiğini de hatırlatalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz