Öğrenciler için 5 harika Chrome uzantısı

0
200 Okunma

Yeni eğitim öğretim yılının başladığı şu günlerde öğrenciler için faydalı olabilecek bir içerik ile karşınıza çıkmak istedik. Bugün siz değerli öğrenciler için 5 harika Chrome uzantısını derledik.

Çalışma Modu

ogrenciler-icin-5-harika-chrome-uzantisi-1

Ders çalışırken sosyal medyadan uzak durmakta zorlanıyorsanız bu uzantıyı kullanabilirsiniz. Çalışma Modu; sosyal medya platformlarını, özel URL’leri ve anahtar kelimeleri otomatik olarak engelleyen bir Google Chrome Uzantısıdır.

Screencastify

ogrenciler-icin-5-harika-chrome-uzantisi-2

Online işlemlerde işinize yarayacak Screencastify, özellikle de sıklıkla sunum yapan öğrenciler için kullanışlı olacaktır. Bu uzantı ile kullanıcılar ekranlarını, yüzlerini ve seslerini kaydedebilir; slayt gösterileri ve video dublajı yapabilir.

Video Speed Manager

ogrenciler-icin-5-harika-chrome-uzantisi-3

Dijital ortamda izlediğimiz konu anlatım videolarını hızlandırmak için hazırlanan bu uzantı, eminiz ki çok işinize yarayacaktır.

Google Sözlük

ogrenciler-icin-5-harika-chrome-uzantisi-4

Öğrenciler Google Sözlük ile çevrimiçi olarak anlamadıkları bir kelimeyle karşılaştıklarında, kelimeye çift ​​tıklayarak anlamlarını öğrenebilirler.

Sesli Oku

Öğrenciler için 5 harika Chrome uzantısı listemizin son sırasında yer alan “Sesli Oku“, sitedeki yazıları sesli okuyarak sizi büyük bir sıkıntıdan kurtarabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz