Online alışveriş mesai saatlerinde yapılıyor!

0
167 Okunma

Avantajix, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan kadın üyelerinin online alışveriş eğilimlerini belirlemek üzere araştırma yaptı.

400‘ün üzerinde sanal mağazayı tek çatı altında toplayan online alışveriş sitesi Avantajix, kadınların online alışveriş eğilimlerini belirlediği araştırma sonuçlarını paylaştı.

Önceki yıllarda yapılan araştırmalarda her 10 kadından sadece ikisi sanal mağazalarda gezinmek için akşam saatlerini tercih ederken, yapılan son anket ile her 10 kadından dördünün 18.00-23.00 saatleri arasında dijital vitrinlerde gezindiği görülüyor. Bunlardan sadece biri alışverişini gece yaparken, diğer üçü ise satın alma işlemi için gündüz mesai saatlerini ya da öğle tatilini tercih ediyor.

En fazla alışveriş yapılan gün Çarşamba

Anket sonucunda kadınların internet üzerinden en fazla Çarşamba ve Perşembe günleri alışveriş yaptıkları ortaya çıkarken, bu günlerde hafta sonu tatilleri için rezervasyon yapanlar ve yine hafta sonu kullanılacak giyecek ve kozmetik ürünlerini satın alan kadınların en fazla alışveriş yaptıkları üçüncü günün ise Pazartesi olduğu görüldü.

Kadınların yüzde 55’inin e-ticaret sitelerinde bulunan moda-giyecek kategorisindeki 30 ila 60 TL fiyat aralığında olan ürünlere rağbetlerinin fazla olduğu sonucu ortaya çıkarken, alışveriş sepetlerinin ortalamasının 90 TL olduğu sonucuna ulaşılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz