Selfie, sizi olduğunuzdan kötü gösteriyor olabilir

0
391 Okunma

Akıllı telefonlar ve selfie modasından sonra gün içinde birçok kez fotoğraf çekilir olduk. Fotoğraf çekerken başka birine ve eski zamanlardaki gibi dijital baskılara ihtiyaç duymadığımız için en beğendiğimiz pozu yakalayana kadar ısrarla çekiliyoruz. Normal fotoğraflara kıyasla, selfie fotoğrafları beğenme oranımız ise daha düşük. Bunun bir nedeni var.

Selfie çekmek aslında daha zor

selfie

Aslında daha basit gibi görünen selfie, uzaktan çekimlere göre daha zordur. Çünkü yüzümüz sandığımız kadar da simetrik bir yapıya sahip değil. Eğer doğru açıyı yakalayamazsınız, olduğunuzdan kötü görünebilirsiniz. Aynada görmeye alıştığınız yüzünüz size güzel gelirken selfilerde aynı oranı yakalamanız çok zor. üstelik yapılan bir araştırmaya göre ön kamera ile çekilen fotoğraflarda burnunuz %30 daha büyük çıkıyor. yani ne kadar estetik bir burna sahip olduğunuz değil, kamerayı hangi açıda tuttuğunuz önemli.

İlginizi çekebilir: Estetik yaptırmak isteyenler Snapchat filtrelerinden ilham alıyor!

Estetik cerrahlarının sıkça karşılaştığı bu konu, yapılan bir anketle kesinleştirildi. Amerika‘da yapılan bu anketin sonuçlarına göre hastaların %55‘i, sosyal medyadaki görüntülerinden rahatsız olduğu için operasyon geçirmek istiyor. Sadece fotoğraflarda güzel çıkmak için estetik operasyonları geçirmenize gerek yok. Telefonunuzun kamerasını doğru kullanarak bunu başarabilirsiniz.

Her kameranın odaklama açısı ve lensi birbirinden farklıdır. Öncelikle kameranızın teknik özelliklerine hakim olun. Bu detayları öğrendikten sonra sizin için uygun olan açıyı yakalamaya çalışın. Kamera yüzünüze ne kadar çok yaklaşırsa açıyı ayarlamak o kadar zorlaşacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz