Online alışverişler devam edecek mi? Bakan açıkladı

0
209 Okunma

Dün gece gönderilen genelge ile 7 Mayıs tarihinden itibaren bazı ürünlerin satışına yasak geldi. Ürünler arasında elektronik, giyim, züccaciye, oyuncak ve benzeri kategoriler yer alıyor. Bu süreçte alınması serbest olan ürünler ise temel gıda, temizlik ve hayvan yemi oldu. Peki diğer ürünleri internet üzerinden alabilecek miyiz? Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı akıllardaki soruya yanıt verdi.

İnternet alışverişlerinde kısıtlama uygulanmayacak

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı; tam kapanma sebebi ile alınan bu tedbirin internet alışverişlerinde herhangi bir kısıtlama getirmediğini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında değindiği “Market Tedbirleri” kapsamında alışveriş şartlarına açıklık getirdi. Online alışverişlerde herhangi bir kısıtlama bulunmazken market ve mağazalarda tedbir uygulanmasının sebebine de açıklık getirdi. Çataklı; uygulanan tedbirlerin zaruri ihtiyaçlar için minimum yoğunluk ile süreci atlatmasını amaçlandığını ifade etti.

Dün gece yayınlanan “Market Tedbirleri” genelgesindeki kısıtlamalar şu şekilde;

  • Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
  • 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde; (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.
  • Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde; (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
  • Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca; İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz