Oscar ödül töreni yaklaşıyor!

0
401 Okunma

8 Mart‘ta düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni (Akademi Ödülleri) heyecanla bekleniyor.

Oscar ödüllerinde yarışacak olan yapımları izlemek ve şimdiden Oscar töreninin havasına girmek isteyenler için dünya genelinde günde 140 milyon saatten fazla yapımın izlendiği platform Netflix üzerinden izleyebileceğiniz 6 adet başarılı yapımı sizler için listeledik.

2018 Oscar’larında yarışacak olan 3 film

İkarus
Çekimler sırasında Putin’inde peşinde olduğu ve rus bilim insanının karıştığı dev doping skandalını açığa çıkaran belgesel, izleyenlerine gerilim dolu anlar yaşatıyor. Belgesel, spor ve siyasetin iç içe geçtiği alemi derin bir bakış ile inceliyor.

Güçlü Ada
Yine bir belgesel olan yapımda yönetmen Yance Ford, kardeşinin ölümüne odaklanıyor ve siyahi lise öğretmeni William Frod Jr’ın 1992’de 24 yaşındayken öldürülmesini anlatıyor. Yapımda;  ırkçılık ve adaletsizlik gibi konular üzerinde yoğunlaşılıyor.

Heroin(e)
Yüksek dozda ölüm oranını ABD ortalamasının 10 katı olduğu ve ülkenin ‘uyuşturucu başkenti’ Huntington’da uyuşturucu salgınına karşı mücadele eden üç cesur kadın konu alınıyor. Yapımın yönetmenliğini ise Elaine McMillion Sheldon yapıyor.

Daha önce Oscar ödülü almış olan 3 yapım

Büyük Açık
Micahel Lewis’in çok satan romanı Kıyamet Çarkının İçinde’en uyarlanan film, 2000’lerdeki büyük finansal rizi anlatıyor. Filmde Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt gibi ünlü oyuncular bulunurken; film, 5 dalda Oscar’a aday olarak ‘En iyi Uyarlama Senaryo’ dalında ödül aldı.

Danimarkalı Kız
Yönetmenliğini Tom Hooper’ın yaptığı ve Danimarkalı sanatçılar, Lili Elbe ile Gerda Wegener’in hayatlarından ve ilişkilerinden esinlenilerek hazırlanan film, bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatını perdeye taşıyor. 2016’da dört dalda Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Alicia Vikander) kategorisinde ödül kazandı.

Rüzgar Gibi Geçti
Klasiklerden biri olan 1939 yılı yapımı, 14 dalda aday gösterildi ve bu adaylıklardan 10’unu kazandı. Film, Amerikan İç Savaşı’nda birbirine aşık olan Scarlett O’Hara(Vivian Leigh) ile Rhett Buttler(Clark Gable)’ın epik aşk hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini ise Victor Fleming yapıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz