ÖSYM’den deprem bölgesi için sınav kararı

0
162 Okunma

ÖSYM, depremin etkilediği Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da sınav yapmama kararını değiştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS sınavının depremin etkilediği 4 ilde yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

ÖSYM’den YKS açıklaması!

ÖSYM, konuyla ilgili paylaşımı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı. Paylaşımda “Milli Eğitim Bakanlığı’nın deprem bölgesinde eğitim öğretime başlaması ve yapılan detaylı incelemeler neticesinde Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde YKS uygulaması yapılmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Deprem bölgesindeki kardeşlerimize bu süreçte Türkiye’nin istedikleri ilinde sınava girebilme imkanı oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığının bölgede eğitim öğretime tekrar başlamasının ve ÖSYM olarak yaptığımız detaylı incelemenin ardından deprem bölgesindeki 4 ilde tekrar sınav uygulamasına başlamaya karar verdik. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenlik zafiyeti oluşmadan sınavlara girmesini amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

YKS sınav tarihleri ne zaman?

2023 yılı için YKS sınavı başvuru süreci 8 Mart 2023 tarihinde başladı. Başvuruların alımı 27 Mart 2023 tarihinde bitti. Deprem sebebiyle geç başvuru tarihleri uzatıldı. 3 Nisan 2023 tarihi saat 23:59’a kadar YKS sınav başvurusu yapılabilecek.

ösym sınav

Sınav tarihi ne zaman?

YKS sınavı ÖSYM takviminde açıklanan 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Adaylar, 17 Haziran tarihinde temel yeterlilik testi TYT’ye girecek. Toplamda 120 soru için 135 dakika süre verilecek.

18 Haziran tarihinde ise alan yeterlilik testi AYT yapılacak. Adaylar bu sınavda kendi alanlarının sorularını çözecekler. Sınavın süresi ise 180 dakika olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz