Pembe WhatsApp nedir? Kimlerin hesabı tehlikede?

0
675 Okunma

Kişisel bilgilerimizin yer aldığı akıllı telefonlar, güvenlik açıkları ile sık sık gündeme geliyor. Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir güvenlik ihlali örneği ile gündeme geldi. Kullanıcılar tarafından tema zannedilip indirilen Pembe WhatsApp adeta tehlike saçıyor. İşte detaylar

Pembe WhatsApp nedir?

Bir tema uygulaması gibi kullanıcılar arasında yayılan bu uygulama, göründüğü kadar masum değil. WhatsApp’a yeni bir görünüm kazandırmak amacı ile yüklenen uygulama, sadece mesajlardaki bilgileri değil; akıllı telefonunuzdaki tüm kişisel verileri toplayabiliyor. İnternet güveliği araştırmacısı Rajshekhar Rajaharia tarafından fark edilen bu uygulama, Rajaharia tarafından Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Özellikle gruplar içerisinde sık sık önerilen uygulama kullanıcıların bilgilerine kolaylıkla erişiyor.

Pembe Whatsapp

Pembe WhatsApp uygulamasının şimdilik ne kadar kullanıcıya ulaştığı bilinmiyor. Fakat Rajshekhar Rajaharia verilerinizin güvenliği için kişisel bilgilerinizi kontrol etmenizi öneriyor. Kötü niyetli bu uygulama, telefona indirildikten sonra ekrandan kaybolabiliyor. Uygulamayı telefonunuzdan tamamen kaldırabilmek için ayarlardan uygulama bölümüne erişmeniz gerekiyor. Fakat uygulamayı telefonunuzdan kaldırmış olmakta yetmiyor. WhatsApp servisinin kullanıma sunduğu web platformu eğer bağlandıysa kullanılmaya devam ediyor. Bunun için uygulamayı sildikten sonra WhatsApp Web menüsüne gelerek size ait olmayan cihaz bağlantısı varsa kaldırmanız gerekiyor.

Clubhouse’un yeni rakibi Reddit Talk

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz