Pinterest arama sonuçlarını açıkladı

0
311 Okunma

Kullanıcısının önemli bir kısmı kadınlardan oluşan Pinterest, aslında bir fotoğraf paylaşma uygulaması. İnsanlar genellikle tasarım ve güzellik gibi konularda ilham almak için sıklıkla Pinterest’e başvuruyor. Önemli bir kitleye sahip olan platformda zaman zaman bazı konular öne çıkıyor. Pinterest de son zamanlarda yaşanan iklim değişikliklerinin arama trendlerini nasıl etkilediğini ortaya koyan bir açıklama yaptı. Sosyal medya platformu insanların sürdürülebilirlik ile ilgili konulara yöneldiğini söyledi.

Pinterest arama sonuçları arasında çevre ile ilgili konular son bir yıl içinde gözle görülür bir artış gösterdi. Sosyal medya platformunda ‘Sürdürülebilir yaşam’ ile ilgili yapılan aramalar geçen yıla göre yüzde 265 oranında arttı. 

‘Sürdürülebilir yaşam’ Pinterest’in çevre konusundaki en fazla aranan kelimesi oldu. 

Pinterest yöneticilerinden Swasti Sarna, özellikle yeni nesilin değişime oldukça açık olduğunu ve bununla ilgili sürekli olarak internet araştırmaları yaptığını söyledi. Sarna, gençlerin çevreye karşı duyarlılığına da dikkat çekti. Kişisel bazda yapılan araştırmalar aslında ufak değişikliklere neden olsa da insanların fark yaratmak için çabaladıklarını görmek oldukça etkileyici. 

‘Sürdürülebilir yaşam’, ‘Sürdürülebilir kalkınma’, ‘Sürdürülebilir moda’ ve ‘Sürdürülebilir ürünler’ çevre ile ilgili konularda yapılan aramaların başında yer alıyor. 

Pinterest arama sonuçlarının bu şekilde olması aslında tüm dünya için oldukça olumlu. Çünkü artık insanların plastikten kurtulmak istiyorlar. Evlerinden çıkan atıkları azaltmak için günlük yaşamlarında küçük değişiklikler yapıyorlar. Günümüzde çevre ile ilgili bireysel ve kurumsal bazda dikkat çekici çalışmalar yapılıyor. İnsanlar günlük yaşamlarını yeniden şekillendirirken, büyük üreticiler çevreci ürünler geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Buna en büyük örnek, elektrikli araçlar. Otomobillerin egzozlarından çıkan dumanın çevreye verdiği zarar aşikar. İşte bu yüzden elektrikli otomobillerin önemi her geçen gün daha da artıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz