Plakalara emoji yasallaştı!

0
687 Okunma

Avustralya’nın Queensland eyaleti farklı bir uygulama ile gündeme geldi. Eyalette 1 Mart’tan itibaren araç plakaları emojilerle kişiselleştirilebilecek. Eyaletin resmi plaka satıcısı olan Personalized Plates Queensland (PPQ) bunun için ön sipariş alımını başlatıyor.

Eyaletin araç plakaları zaten renkler, temalar ya da yerel spor takımlarının logoları ile kişiselleştirilebiliyordu. Bu yüzden emoji uygulaması da vatandaşları şaşırtmadı. 

Plakalarda emoji kullanımının bazı kuralları var. Sürücüler yalnızca emoji olan plakaları kullanamazlar. Emoji için yalnızca 5 seçenek var ve sürücü bunlardan yalnızca birini seçebiliyor. Seçenekler şöyle; ağlayan emoji, göz kırpan emoji, güneş gözlüklü emoji, gülümseyen emoji ve kalpli gözler emojisi. Plakaların fiyatları 340 dolardan başlıyor.  

Konu ile ilgili eleştiriler de yok değil. Queensland Hukuk Derneği başkanı Bill Potts bu uygulamanın hükümetin fazla para kazanmak amacıyla çıkarıldığı ve sürücüler için dikkat dağıtıcı olabileceğini söyledi. Ayrıca kaza sonrası polislerin plakayı nasıl yazacakları sorusunu yöneltti. Ancak burada şunu hatırlatmak lazım. Mahkemelerde bile emoji tercümanı kullanılıyor. Bu yüzden emojileri tanımlamak çok da zor olmamalı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz