Kraliyet ailesinin gezisi ortalığı karıştırdı

0
123 Okunma

İngiliz kraliyet ailesi, koronavirüs tedbirlerini ihlal ettiği haberleri ile hayranlarını ikiye böldü. Prens William ve Kate Middleton geçtiğimiz gün yaptıkları toplantı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. İngiltere’de Covid-19 pandemisine yönelik tedbirler kapsamında aynı aileden olmadığınız takdirde bir ortamda en fazla 6 kişi bulunabiliyorsunuz. Sınırı aştığınız taktirde bu yasağı çiğnediğiniz için cezaya çarptırılıyorsunuz.

Prens William ve Kate Middleton çocukları ile Sandringham da çıktığı gezide Prens Edward ve Sophie’nin ailesi de yer aldı. Yasaklar çerçevesinde belirtilen kurala göre 6 kişilik sınırı geçen grup, toplamda 9 kişi bir grup olarak hayranlarını ikiye böldü. Hayranların bir kısmı benzer durumların bir çok kişi tarafından da yapıldığını savunurken diğer kısım Tedbir ve yasaklara öncelikle ülkenin üst kademesinde insanların uyarak örnek olmaları gerektiğini savundu.

Sosyal medya üzerinde bir çok paylaşımın yapıldığı konu hakkında kraliyet ailesi bir açıklama yapmadı.

Koronavirüs tedbirleri sebebi ile bir çok ülke kendi durumlarını göz önünde bulundurarak çeşitli kısıtlamalar ile salgının yayılım hızını düşürmeye çalışıyor. Ülkemiz de dahil tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 tedbirleri özellikle yaz dönemin de ve tatil günlerinde daha fazla çiğneniyor.

Hastalığın daha fazla yayılması ve can kaybının artmaması için koronavirüs tedbirleri kapsamında siz neler yapıyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz