QR kod dolandırıcılığı artıyor; İşte dikkat etmeniz gerekenler

0
443 Okunma

Pandeminin hayatımıza girmesinin ardından daha sık karşılaştığımız QR kodları bugünlerde hemen hemen her yerde görüyoruz. Restoran menülerini görüntülemekten temassız işlemleri kolaylaştırmaya ve kişi izleme uygulamalarına entegre etmeye kadar her şey için kullanılan kodlar dolandırıcıların yeni tuzağı haline gelmiş durumda.

Peki bu tuzağa düşmemek için neler yapılması gerekiyor. İşte sizin için derlediğimiz dikkat etmeniz gereken şeyler…

QR kodlarını kullanırken güvende kalmak için ipuçları

  • QR kodundan uygulama indirmeyin; bunun yerine telefonunuzun uygulama mağazasını kullanın.
  • QR kod tarayıcı uygulaması indirmeyin. Çoğu telefonun kameralarında yerleşik bir tarayıcı bulunur.
  • Yakın zamanda bir şey satın aldıysanız ve ödemenin başarısız olduğunu belirten bir e-posta alırsanız ve ödemeyi bir QR kodu aracılığıyla tamamlamanız istenirse, bunu doğrulamak için şirketi arayın. E-postada verilen telefon numarasını değil, güvenilir bir siteden şirketin telefon numarasını bulun.

qr-kod-dolandiriciligi-artiyor-iste-dikkat-etmeniz-gerekenler-1

  • Bir fatura ödemek veya başka bir tür finansal işlem yapmak için QR kodu kullanırken çok dikkatli olun. Başka bir ödeme seçeneği kullanmayı düşünün.
  • Bir web sitesini ziyaret etmek, bir dosya indirmek veya bir Wi-Fi ağına bağlanmak gibi bir QR kodunu tararken otomatik eylemleri gerçekleştirme seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Taradıktan sonra, yasal olup olmadığını kontrol etmek için URL’ye bakın. Yine de, giriş yaptığınız bir siteye giriş bilgilerinizi veya kişisel bilgilerinizi bir QR kodu aracılığıyla girmekten kaçınmak genellikle daha iyi olabilir. Bir şeyler ters geliyorsa, bir tarayıcı açın ve URL’yi kendiniz yazın.
  • Uygulamalarınızı güncel tutun ve güvenlik yazılımı kullanın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz