Powerbank kullanmak telefonun piline zarar verir mi?

0
3.173 Okunma

Telefonların batarya performansı, gelişen teknoloji sayesinde zamanla yükseldi. Cihazların pil performansı gelişmiş olsa da özellikle telefonunu yoğun kullanan kişiler powerbanklere daha çok ihtiyaç duymakta. Peki telefonu sıklıkla taşınabilir batarya ile şarj etmek zararlı mıdır? Sizler için detaylandırdık.

Telefonu powerbank ile şarj etmek zararlı mı?

Birçok şarj edilebilen elektronik cihazı şarj etmenize olanak sağlayan powerbankler belirli voltajlarda ve güç değerlerinde telefonunuza veya başka bir cihaza giden gücü boşaltmak için tasarlanmıştır. Genel olarak konuşursak, bir güç bankası kullanmanın telefonunuzun piline zarar verebileceği net olarak kanıtlanmamıştır.

powerbank-kullanmak-telefonun-piline-zarar-verir-mi-1

Taşınabilir bataryaların bir telefonun piline zarar vermesi son derece nadir olsa da, bunun olabileceği bazı durumlar vardır. Bir powerbank seçerken kalite çok önemlidir. Kötü kaliteli bir güç bankası, telefonunuzun pilinin yanı sıra telefonunuzun şarj bağlantı noktasına da zarar verebilir. Ayrıca bazı güvenlik riskleri de oluşturabilir. Örneğin, kalitesiz bir Lityum-iyon güç bankasının aşırı şarj edilmesi, güç bankasının patlamasına neden olabilir.

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 öneri

Bir telefonu şarj etmek için ideal voltaj 5V‘dir. Herhangi bir powerbank 4.2V veya daha düşük bir voltaj verirse, pilinizi şarj etmek yerine tüketecektir. 5V’tan daha büyük herhangi bir voltaj çıkışı, telefonunuzu kaldırabileceğinden daha fazla aşırı yükleyerek telefonunuzun devrelerine büyük ölçüde zarar verir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz