RavPower 45W GaN şarj cihazı

0
464 Okunma
RAVPower 45W USB-C
RAVPower 45W USB-C

RavPower 45W neredeyse tüm cihazları şarj edebilme özelliğine sahip bir duvar şarjı düşünün. Gerek küçük ve ince yapısı gerekse her yerde çok kolay taşınabilmesi RawPower’ı diğerlerinden ayırıyor.

Ä°lgili resim

Bu adaptör iki nedenden ötürü çekici bir seçim: küçük ve güçlü. Küçük boyutu, birkaç daha büyük güç adaptörü getirme ihtiyacını ortadan kaldırarak bir torbaya kolayca sığabileceği anlamına gelir. İnce form faktörü galyum nitrür veya silikondan daha yüksek voltajları kaldırabilen ve verimden ödün vermeden yapabilen bir bileşen olan GaN sayesindedir . Bu adaptörün USB-C bağlantı noktası altına yerleştirilmiştir, böylece açıklıkta fazla teklif etmeyen duvar prizlerine takılabilir.

Şarjlardan bahsetmişken bu haberimiz de ilginizi çekebilir:

Telefonunuzu şarj eden not defteri

RavPower 45W için GaN teknolojisi nedir?

Açılımı Galyum Nitrür olan bu madde bir çeşit silikondur. Hatta mühendislerin deyimi ile geleceğin silikonudur. Dünya çapında bir gün silikonu rahatlatan ve enerji kullanımını azaltabilecek bu şeffaf, cam benzeri malzemenin artan popülaritesinin en son örneği.

Ä°lgili resim
RavPower 45W GaN

GaN silikondan daha uzun süre hayatta kalabiliyor. Aynı zamanda elektriği de en hızlı ileten madde olma özelliğini taşıyor. Daha az güçle daha hızlı sonuç elde etmek için geliştirilmiş bir madde. Üstlik ince ve küçük yapısıyla da oldukça portatif bir şekle bürünebiliyor. Oldukça yüksek ısıya dayanabiliyor.

Ä°lgili resim
RavPower 45W GaN

Ama biz silikon kullanmaya alışkınız. Ucuz ve tüm üretim teknikleri zaten bunun için ayarlanmış. GaN hala biraz daha pahalı. Anker şirketi GaN maddesini şarj cihazlarında kullanmayı planlıyor. Aynı zamanda piller de de kullanabileceklerini dile getiriyorlar.

Zaman içerisinde şu an geldiğimiz noktada her şeyin küçülüp ceplerimize sığdığı zaman diliminde GaN teknolojisinden daha fazla söz edeceğe benziyoruz. Tek bir şarj cihazı ile birçok elektronik ürününüzü şarj edebilme fırsatı da oldukça güzel bir gelişme gibi duruyor özellikle de çok fazla seyahat eden insanlar için.  Zamanla şarj cihazlarına ihtiyacımız kalmayacak gibi görünüyor. GaN maddesinin sadece elektronik alanda kalmayarak her türlü nesne üretimlerinde de kullanımı olacaktır.

Sizin şarj cihazlarınızdan beklentileriniz nelerdir? Hız mı boyut mu?  Aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz