Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus tanıtıldı! İşte özellikleri

0
263 Okunma
Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus özellikleri

Türkiye resmi firmaları arasında yer alan Realme, yeni iki modelini tanıttı. Bir süredir reklamları süren Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus modellerinin tüm detayları ortaya çıktı. Oldukça iddialı olan bu iki model özellikleri ile dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar.

Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus özellikleri

Orta ve üst seviye modellerden olan bu cihazlar özellikleri ile dikkat çekiyor. Şık tasarıma sahip modellerin ilk olarak tasarım özelliklerinden bahsedelim. Benzer tasarım özelliklerine sahip cihazların en dikkat çeken özelliği renk değitiren arka kapağa sahip olması. Tasarım olarak bu kkonuda dikkatleri üzerine toplayan Realme konu hakkında şu açıklamayı yaptı;

“Cihazların arka kapağı; normal gün ışığında ve ultraviyole ışını altında kaldığında 3 saniye içinde maviden kırmızıya dönüyor. OCA organik fotokromik materyallerin eklenmesiyle ultraviyole ışıklarla aydınlatılan arka kapağın renk değiştirmesi sağlanıyor.”

Pro seçeneği 6,6 inç ekran boyutuna sahipken Pro Plus seçeneği 6,4 inç boyutunda. Arka kısımda da benzer tasarımı sunan modellerin ön kameraları 16 megapiksel. Kamera tarafında oldukça iddialı olan Realme; 9 Pro modeli arka tarafta 64 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel derinlik kameralarına yer verirken Pro Plus için bu durum değişiyor. Plus modelin kamerası için; “Amiral gemisi kamerası ile geliyor” açıklaması yapan firma, kameraya farklı detaylar ekliyor. Optik görüntü sabitleme ile elektronik görüntü sabitlemeyi bir araya getiren ProLigt görüntüleme teknolojisi bu cihazda yer alıyor. Bu sayede cihaz düşük ışıkta dahi iyi fotoğraflar çekebiliyor. Kamera kısmında Sony IMX766 sensörlü ve OIS’li 50 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel derinlik kameralarına yer veriliyor.

Pro model Snapdragon 695’den güç alırken Pro Plus; MediaTek Dimension 920 5G işlemci kullanıyor. Cihazlar pil konusunda da ayrılıyor. İlk model 33W destekli 5000 mAh pile sahipken üst model; 60W destekli 4500 mAh pil kullanıyor.

Oldukça iddialı özellikleri bulunan Realme 9 Pro ve 9 Pro Plus farklı RAM ve depolama seçeneklerine sahip. Henüz Trükiye fiyatı belirlenmeyen ürünlerin Avrupa fiyatı 399 ve 329 eurodan başlıyor. Android 12 ile kutudan çıkacak modellerin Türkiye’de satılması  bekleniyor.

Apple Music ‘Replay 2022’ çalma listesini yayınladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz