Twitter’ın rakibi Truth Social sizlere çok tanıdık gelecek

0
189 Okunma
TRUTH Social

Yaşanılan olaylar neticesinde sosyal medya yasakları ile mücadele eden Trump; çareyi kendi sosyal medyasını kurmakta buldu. Oldukça iddialı anlatımlar ile gündeme gelen Truth Social, hiçbir kısıtlamanın olmadığı ve eşi benzeri olmayan özgürlük merkezi olacaktı. Tasarım tarafında bu iddia artık geçerli değil. Bir kullanıcı tarafından paylaşılan ekran görüntüsü Truth Social tasarımını ortaya çıkardı. Bakalım bu tasarım size de tanıdık gelecek mi?

Truth Social tasarımı paylaşıldı. İşte görüntüler

Donald Trump’ın yaşadığı sıkıntılar nedeni ile sosyal medya platformlarından bir süre uzak kaldı. Bu konuda platformların yapısını suçlayan eski devlet başkanı, kendi sosyal medya hesabını kuracağını duyurmuştu. Çok geçmeden neticelenen bu iddia, yeni bir platform olarak karışımıza geldi. Hakkında çeşitli açıklamaların yapıldığı Truth Social Aralık 2021 yılında yatırım alarak hayata geçmeye başladı.

Henüz aktif olarak kullanılmayan ve beta aşamasında olan bu platform bazı kullanıcılar için açık durumda. Bir kullanıcı sosyal medya hesabından platformun nasıl göründüğünü paylaştı. Kendinizi Twitter’da gibi hissedeceğiniz ekran görüntülerini aşağıda paylaştık.

Truth Social

Twitter tasarımı ile neredeyse aynı olan bu tasarım birçok kişinin dikkatini çekti. Şimdilik aradaki tek fark mavi renk yerine pembe kullanılması gibi duruyor. Adeta kopya gibi olan bu tasarım daha şimdiden eleştirilerin hedefi oldu. Henüz Türkiye’de kullanılıp kullanılmayacağı kesinleşmeyen platformun; 2022 yılında herkese açılacağı duyurulmuştu.

Truth Social tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz