ROKETSAN’ın sonda roketi başarıyla fırlatıldı!

0
128 Okunma

ROKETSAN tarafından yerli ve milli imkanlar ile üretilen sonda roketi İğneada’dan başarı ile fırlatıldı.

Türkiye uzay çalışmalarında büyük bir eşiği aştı

Uzay çalışmalarında isminden sıkça söz ettiren ROKETSAN büyük bir başarıya imza attı. ROKETSAN tarafından yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen sonda roketi İğneada’dan başarıyla fırlatılarak test edildi. 

 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), X uygulamasında yaptığı paylaşımda, ileri mühendislik teknolojileriyle geliştirilen sonda roketin başarıyla fırlatıldığı aktardı. Aynı zamanda roketin fırlatılma anına yönelik görüntü de paylaşıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından “Birkaç cümleyle özetlenen bu başarı Türkiye Yüzyılı’nın uzay teknolojilerine vurulacak mührünün haberi. Peşi sıra gelecek nice müjdenin habercisi. ROKETSAN mühendislerimizi yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

Başarıyla fırlatmasını gerçekleştirdiğimiz roket teknolojilerimiz sayesinde uzay çalışmalarımız çok büyük bir ivme kazanacak. Düşünen, tasarlayan, geliştiren, üreten ve yöneten ROKETSAN’ımızın tüm çalışanlarına teşekkür ederim. İnsanlığın hakim tepesi uzaya da yüksek teknolojilerimizi daha fazla taşımaya ve şirketlerimizin hedeflerine ulaşmaları için onlara destek olmaya kararlıyız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz