Xiaomi, popüler uygulamayı yüklemeyi yasakladı!

0
135 Okunma

Akıllı telefon üreticileri arasında önemli bir yere sahip olan Xiaomi, dikkat çekecek bir adım attı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre şirket, Çin’deki akıllı telefonlara popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın yüklenmesini yasakladı. İşte detaylar…

Telegram uygulamasının yüklenmesi yasaklandı

Xiaomi, geçtiğimiz yıl MIUI arayüzüne yeni bir özellik eklemişti. Bu özellik, kullanıcıları kötü niyetli ve spam uygulama yüklemelerinden korumak için yer alıyor. O dönem birçok kişi Çin’de yasaklanan uygulamaların sansür alıp almayacağını merak ediyordu.

xiaomi telefon

BleepingComputer‘da ortaya çıkan haber, Xiaomi’nin Çin’deki akıllı telefonlara Telegram uygulamasını yüklemesini engellediğini gösterdi. Telegram, akıllı telefona yüklenmeye çalışıldığında uygulamanın güvenlik kontrolünden geçemiyor.

xiaomi telegram uygulamasını ındırmeyı yasakladı

Telegram indirilmeye çalışıldığında ekranda uygulamanın kontrolden geçemediğini belirten bir mesaj yer alıyor. MIUI Telegram uygulamasını tanımladığında, “Uygulama Xiaomi’nin güvenlik incelemesinden geçemedi. Bu uygulama hilelidir ve kullanılması hileli kesintiler veya haksız tüketim gibi risklere yol açabilir.” uyarısı kullanıcıların karşısına çıkıyor.

 

Peki siz Xiaomi’nin bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz