Ruh halinden anlayan akıllı saksı : Lua

0
907 Okunma
akıllı saksı lua

Mu Design  tarafından geliştirilen akıllı saksı bitki yetiştirmek konusunda bilgisi olmayanların dahi kolaylıkla bitki yetiştirmesini sağlayan bir uygulama geliştirdi. Üzerinde bulunan LED ekran sayesinde bitkiniz ile iletişim halinde olabileceğiniz  “Lua”, çeşitli emojiler ve yüz ifadelerini kullanarak anlık olarak durumunu paylaşıyor.

akıllı saksı lua

Doğayla insan arasında bir köprü oluşturan bu indiegogo projesi hali hazırda 2 katından daha fazla fon almış. Bir uygulama aracılığıyla çalışan cihaz üzerinde bulunan qr code’un uygulama tarafından okunularak bağlantısı yapılır.akıllı saksı lua 1

 

Bitki türünüzü seçtiğinizde bitki ile ilgili telefon üzerinden bildirimler alınır. İçerisinde 15 farklı duyguyu barındıran saksı , duygularını emojiler ile anlatır.

Bitkileriniz için akıllı saksı Click and Grow

Susadığında dili dışarıda bir emoji kullanan Lua eğlenceli bir görünüm oluştururken kurumaya yüz tuttuğunda veya fazla sulandığında ise daha karamsar emojiler kullanarak durumunu bildirir.

akıllı saksı lua 2

Üzerindeki sensörler aracılığı ile ortam ışığını da analiz eden saksı, bitkiniz güneşte fazla kaldığında ekran üzerinde vampir emojisi göstererek bu durum konusunda sizi uyarır. Lua hareket algılayamadığında veya qr ile iletişimi kaybettiğinde bu durum konusunda da gene emoji ile bilgi iletişimi sağlar.

akıllı saksı lua 3

111 dolar fiyat indiegogo üzerinde satışı yapılan akıllı projenin bitimine 11 gün kaldı. 2019 Aralık ayına kadar ürünlerin dağıtılması planlanıyor.

Ürüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz