Mars’a isim gönderen Türk sayısı açıklandı

0
84 Okunma

NASA yakın zamanda 2020 Mars görevi için yeni bir kampanya başlatmıştı. İsmini Mars’a Gönder isimli kampanya kapsamında tüm dünyadan milyonlarca kişi ismini göndermek için başvurdu. Türkiye’den yoğun ilgi gören kampanyada katılım sayısı açıklandı. Mars’a isim gönderen Türk sayısı belli oldu.

İsmini Mars’a Gönder kampanyasına kaç kişi katıldı?

Mars’a isim gönderen Türk sayısı açıklandı. Dünya genelinde yaklaşık olarak 8 milyon kişinin katıldığı kampanyaya ülkemizden de rekor seviyede katılım oldu. İsmini Mars’a göndermek isteyen 2,5 milyon Türk olduğu açıklandı. Türkiye bu sayı ile diğer ülkeleri geride bırakarak liderlik koltuğuna oturdu.

2020 Mars görevi için başlatılan kampanya kapsamında, formu dolduran kişilerin isimleri, gidecek uzay aracına yerleştirilecek olan çipe yazılacak. Ayrıca, ismini yazanlara temsili bir biniş kartı da veriliyor.

Görev için ismini yazdıran 7 milyon 987 kişi olduğu açıklandı. En yüksek katılımın ise Türkiye’den yapıldığı söylendi. Kampanya başlatıldığından beri liderlik koltuğunda olan Türkiye, yerini korudı. Türkiye’nin söz konusu kampanyaya yoğun ilgi göstermesi sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuya değindi. Aşağıda, atılan tweeti bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz