Rusya 80 milyon kullanıcının Instagram erişimini yasakladı

0
135 Okunma

İlk olarak Facebook’u kapatacağını duyuran Rusya, Instagram yasağı ile birlikte Meta şirketini hedef aldı. Ukrayna’nın Rusya tarafından işgalinin başlamasının ardından Putin cephesi Meta’yı taraflı olmasıyla suçladı. Bu suçlamalarından ardından önce Facebook ardından da Instagram erişimi ülke genelinde yasakladı. İşte detayları…

Rusya için, sosyal medya “Diktatörler” için kötü açıklaması

Meta Operasyonlardan Sorumlu Müdürü Sheryl Sandberg, yaptığı açıklamada “Sosyal medya diktatörler için kötü. Bu yüzden Putin bizi devirdi” açıklamasını yaptı. Rusya cephesinden bu konuyla ilgili bir resmi açıklama gelmedi ancak Rusya’nın tüketici düzenleme kurumu Roskomnadzor, geçtiğimiz hafta Instagram’ın erişime kapatılacağını kullanıcıların fotoğraflarını yedeklemeleri gerektiğini vurguladı. Rus vatandaşlarına mail atan Roskomnadzor, “Rusya, sosyal ağlar konusunda kendi rekabetçi platformlarına sahip bi ülkedir. Getirilen bu kısıtlamalar yerel ağlara, talebi arttıracaktır. Artan talep ile birlikte iş fırsatları da aynı doğrultuda artacaktır” açıklamasını yaptı.

Bugün saat 00.00’dan itibaren Rus kullanıcılar Rusya Başsavcılığının talebi üzerine, Rusya’da Instagram’a erişim engellenmiştir.” açıklamasıyla karşılaştı. Rus fenomenlerinin erişim yasağı üzerine yaptığı paylaşımlar kısa sürede viral oldu. Bir kadın sosyal medya influencerı Instagram erişim yasağı üzerine yaptığı açıklamalarda “Bu olay benim için sadece bir gelir kaynağı değil. Bu benim için bir yaşam kaynağı” dedi.

Rus fenomenler erişim yasakları açıklandıktan sonra Vkontakte uygulamasından kendilerini takip etmelerini talep etti. Telegram’ın bir yasakla karşı karşıya olmamasından ötürü artık Influencerlar duyurularını oradan yapmaya başladı. Bu yasakların sonu ne olur bilinmez ama uzun bir süre sonun gelmeyeceği kesin. Peki ya sizler bu yasaklarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar ve forum kısmında bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz