Apple Watch’unuzun pil ömrünü nasıl uzatırsınız?

0
128 Okunma

Apple Watch’ınızın gün boyu dayanma becerisiyle ilgili sorun yaşıyorsanız, Apple Watch pil ömrünü nasıl uzatacağınızı gösterebilecek ipuçlarını sizler için derledik.

Her Zaman Açık Ekranı devre dışı bırak

apple-watch-unuzun-pil-omrunu-nasil-uzatirsiniz-1

Her zaman açık ekranı kapatarak ve ardından saati uyandırmak için kaldırarak daha da fazla güç tasarrufu yapabilirsiniz. Bunu yapmak için iPhone’unuzda, Genel > Ekran ve Parlaklık‘a dokunun ve ardından “Her Zaman Açık“ın işaretini kaldırın.

Karanlık saat yüzü kullanın ve parlaklığı azaltın

Apple Watch’unuzdaki ekran, kendinden yayılan teknolojisiyle karakterize edilen küçük bir OLED panelidir. OLED’de her piksel kendi ışığını üretir. Bir OLED’de siyahı görüntülemek için pikselleri kapatmanız yeterlidir. Bu, çok fazla siyah alana sahip bir Apple Watch yüzünün, çok sayıda parlak beyaz ve düz renk içeren bir yüze göre daha az güç kullanması gerektiği anlamına gelir. Series 5 veya daha yenisine sahipseniz ve Always-On ekranını kullanıyorsanız, enerji kullanımında önemli bir düşüş görebilirsiniz.

apple-watch-unuzun-pil-omrunu-nasil-uzatirsiniz-2

Değiştirmek için mevcut saat yüzüne dokunup basılı tutabilirsiniz. Ardından, istediğinizi seçmek için sola veya sağa kaydırın veya yeni bir tane eklemek için artı işaretine (+) dokunun. Artık kullanmadığınız bir yüzü silmek istiyorsanız, yukarı kaydırıp “Kaldır“ı seçmeniz yeterlidir.

Ekranın parlaklığını azaltmak da enerji kullanımı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Ayarlamak için iPhone’unuzda Ayarlar > Ekran ve Parlaklık‘a gidin.

Apple’dan iPhone’ların pil ömrünü uzatacak hamle

Bildirimleri azalt

Anında iletme bildirimleri, akıllı telefonlarda büyük bir pil tüketimidir ve aynısı Apple Watch için de geçerlidir. Bunlardan bazılarını ortadan kaldırmak yalnızca enerji tüketimini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda üretkenliğinizi de artırabilir. Varsayılan olarak iPhone’unuz tüm bildirimleri Apple Watch’ınıza yansıtır. Bileğinize aldığınız miktarı temel ihtiyaçlara indirmenizi öneririz. 

apple-watch-unuzun-pil-omrunu-nasil-uzatirsiniz-3Bildirimlerinizi azaltmak için iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını başlatın ve ardından “Bildirimler”e dokunun. Bu uyarıları özelleştirmek için üst kısımdaki temel Apple servislerinin her birine dokunabilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz