Sabiha Gökçen Havalimanı için büyük gün!

0
141 Okunma

Bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için tarihi günlerden biri. Havalimanı bugün itibari ile ikinci bir piste daha sahip oldu. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları ve Pegasus havayolu şirketleri için de yeni uçak siparişleri ile ilgili bilgiler geldi. işte haberin detayları…

Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti bugün açıldı!

Bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında büyük bir açılış yapıldı. Açılış ile birlikte yeni bir pist bu havalimanının bünyesine girdi. Böylelikle havalimanının, bu yılın sonunda ikinci pist sayesinde 37 milyon yolcu ağırlayacağı düşünülüyor. Aynı zamanda  2024 yılında ise bu sayının 63 milyona kadar ulaşacağı öngörülüyor.

sabiha gökçen

Sabiha Gökçen Havalimanı bu açılıştan önce tek pist ile yolcularına hizmet vermekteydi. Geçtiğimiz yıllarda havalimanına ikinci bir uçak pisti yapılmasına karar verilmişti. 12 yıl süren ve yaklaşık 970 milyon dolar harcanılarak yapılan pistin açılışı, bugün yani 25 Aralık 2023 pazartesi günü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta sayın Cumhurbaşkanı, esprili bir dile Türkiye’nin en iyi havayolu şirketlerinden Türk Hava Yolları ve Pegasus’a atıfta bulundu. Konuşma sırasında şirketlerin filolaları için yeni verilen uçak siparişleri hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Türk Hava Yolları için 300, Pegasus için 150 yeni uçak siparişi verildiği haberi kamuoyuna Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ali Sabancı’ya bakarak “Ali Bey 2. pist devreye girdi.” ifadelerini kullandı.

2023’ün en iyi Google Chrome uzantıları belli oldu!

Peki siz Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni bir pistin açılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz