Tesla Aralık 2023 fiyat listesi!

0
1.012 Okunma

Elon Musk’ın da kurucuları arasında bulunduğu Tesla şirketinin Model Y otomobili geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye pazarında satışa sunulmuştu. Aynı zamanda bu otomobil dünyada elektrikli araç sevenlerin de ilgi odağı halinde. İşte Türkiye pazarında Tesla Model Y Aralık ayı fiyat listesi…

Tesla Model Y güncel fiyat listesi!

Model Y şu anda ülkemizde 3 farklı seçenek ile sunuluyor. Şirketin, araçları teslimat süresindeki hızlı aksiyonu, elektrikli otomobil severlerini de oldukça memnun ediyor. Ülkemizdeki güncel Tesla Model Y otomobili fiyat listesi de şöyle:

Tesla fiyat listesi

Model Güç aktarma organları Menzil (WLTP) İvmelenme
(0-100 km/s)
Anahtar teslim fiyatı
Model Y
Arkadan itiş
455 km
6.9 sn
₺2.305.854
Model Y Long Range
Çift motorlu dört çeker
533 km
5.0 sn
₺2.887.834
Model Y Performance
Çift motorlu dört çeker
514 km
3.7 sn
₺3.005.338

 

Tesla Model Y otomobili nasıl satın alınır ?

Tesla’nın Model Y araçları Nisan ayında Türkiye pazarında 3 farklı versiyon ile satışa sunuldu. Bu otomobili Tesla’nın internet sayfası üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. Ancak ön satış bedeli olarak 50 bin TL ödemeniz şirket tarafından talep ediliyor. Kalan diğer ücreti ise teslim süresince ödemelisiniz. Bu teslimatlar İstanbul Üsküdar’da bulunan Akasya AVM ve Şişli’de bulunan Kanyon AVM’de yapılıyor. Ayrıca Merter’de de Tesla’ya ait ilk servis bulunuyor.

Tesla Model Y otomobilinin öne çıkan pek çok teknik özelliği bulunuyor. Bunlardan ilki aracın otonom sürüş yapmasını sağlayan Otopilot özelliği. Bu özellik, aracın hızını, yönünü ve mesafesini kontrol edip sürücüye oldukça kolaylık sağlıyor. Ayrıca trafikte kalma, şerit değiştirme gibi özellikleri de Otopilot, sürücü için kendisi yapıyor.

Full Self-Driving özelliği de Tesla kullanıcılarının sevdiği özellikler arasında yer alıyor. Bu özellik Otopilot’un yapacaklarının yanı sıra aynı zamanda trafik ışıklarına, kavşaklara tepki verme ve park etme görevlerini de üstleniyor. Şirket çalışanları bu teknolojiyi sürekli geliştiriyor ve iyileştiriyor.

Model Y piyasaya sürüldüğü andan itibaren gözde elektrikli SUV araçların içinde yer alıyor. Sonuç olarak hem aileler hem de bireysel sürücüler için ideal bir seçim olan bu otomobil uzun menzili, güçlü performansı ve gelişmiş teknolojileriyle de oldukça dikkat çekiyor.

Elon Musk’tan Tesla sahiplerine müjde!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz