Saç düzleştirici alırken dikkat etmeniz gerekenler

2
5.158 Okunma
sac duzlestirici

Saç düzleştirici satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok etken var. Sadece fiyat, marka veya tasarım olarak değil düzleşticinin donanımsal malzemelerini kalitesi ve size sunabildiği özellikler önemli. Saç düzleştirici almayı düşünüyor ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız size rehber olabilecek bir kaç önerimiz var

Saç düzleştiricisini nasıl seçmeliyim?

Saç düzleştirici, fön makinesi veya saç maşası ısıyı kullanarak saçlarımızı şekillendirdiği için zamanla saçın yapısında zarar verir. Bu ürünleri çok sık kullanmamanızı ve kullandığınız süreçte saç bakımınızı düzenli yapmanız gerektiğini unutmayın.

Düzleştiriciyi seçerken en çok buna dikkat edin!

saç düzleştirici

Saçınız ile direk temas edecek olan düzleştirci plakası, seçiminizi en çok etkileyecek faktörlerden bir tanesi. Düzleştiricilerde genellikle seramik ve titanyum olmak üzere 2 farklı plaka yapısı kullanılır. Bu plakaların üzerine çeşitli özellikler eklenmiş keratinli gibi farklı seçenekler ile karşılaşabilirsiniz. Bu seçimi yaparken öncelikle ne sıklıkla kullanacağınıza karar vermilisiniz.

[benzer]https://pembeteknoloji.com.tr/en-iyi-sac-duzlestiricileri-top-5-2817[/benzer]

Seramik saç düzleştiricinin özellikleri

Seramik yapıdaki saç düzleştiricileri piyasa da en sık rastladığımız plaka çeşitidir. Kullanılan seramik yapı sayesinde daha az ısı ile saçlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz. Düzleştirme işlemini yaparken saçın elektriklenmesine engel olan bu seramik yapı, saçlarınızın işlem sonrasında yumuşak kalmasını sağlıyor. Seramik saç düzleştiricisi genellikle ince telli veya dalgalı saçlara sahip kadınlar tarafından tercih edilmelidir.

Titanyum saç düzleştiricinin özellikleri

Piyasada yaygın olarak satılan bir diğer plaka çeşidi ise titanyum. Eğer saçlarınızı her gün düzleştirmeyi tercih ediyorsanız, düzleştiricinizi titanyum plaka tercih edebilirsiniz. Bu plaka aynı zamanda kalın telli veya kıvırcık saçlara sahip olanlarında en çok tercih ettiği çeşittir. Seramik düzleştiricilere göre daha hızlı düzleştirme sağlar.

Bu iki yapıdan başka karşımıza çıkan plakalar genellikle titanyum veya seramik düzleştiricilerin geliştirilmiş halidir. Saç tipinize veya kullanım sıklığınıza göre saç düzleştiricinizi seçebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz