Saç düzleştiricilerinin ömrü ne kadar?

0
1.138 Okunma

Bir dönem hem tüm dünyada hem de ülkemizde saç düzleştiriciler ortalığı kasıp kavurmaya başladı. O zamanlar saç düzleştiriciler hayatımızın olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyordu. Zaman içinde popülerliği sönse de hiçbir zaman modası geçmedi. Daima düz saçlara ihtiyacımızın olduğu ve bunu hızlıca çözmek zorunda olduğumuz zamanlar mutlaka olacak. İşte böyle zamanlarda sadık saç düzleştiricimiz bizim en büyük dostumuz. Ancak her elektronik cihaz gibi saç düzleştiricilerinin de belirli bir ömrü var. 

Uzmanlar genellikle bir saç düzleştiricisinin iki ya da üç yıl ömrü olduğunu söylüyor. Uzun yıllar aynı saç düzleştiricisini kullanmak bir süre sonra saçların daha fazla kırılmasına neden oluyor. Ayrıca saçın yağ dengesini de olumsuz yönde etkiliyor. 

Saç düzleştiricisi ne zaman değiştirilmeli?

  • Aslında iki ya da üç yıl ömrü olan düzleştiricilerin değişme zamanının geldiğini gösteren başka kriterler de var. Eğer düzleştirinin plakasında çizilme ya da aşınma görüyorsanız, artık onun emekliye ayrılma vakti gelmiş demektir. 
  • Saç düzleştiricisinin üzerinde göstergeler de size bi şeyler söyleyebilir. Uyarı niteliğinde yanıp sönen ışıklar gördüğünüzde bir şeylerin ters gittiğini kabullenmeniz gerekiyor.
  • Son olarak da eğer saçın aynı yerini tekrar tekrar düzleştirmek zorunda kalıyorsanız bu düzleştiricinin görevini başarıyla yerine getirmediğini gösterir. 

Tüm bu sorunları kendi saç düzleştiricinizde yaşayıp yaşamadığınızı bir düşünün. Düzleştiricinizi ne zaman değiştirmeniz gerektiğini anlayacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz