Saç düzleştirme önerileri!

0
846 Okunma

Saçlarımız için her zaman sağlıklı bir aktivite olmasa da birçoğumuz hâlâ saç düzleştirici kullanmaya devam ediyor. Hemen hemen hepimizin çekmecesinde zor günler için bir saç düzleştirici bulunuyor. Ancak saç düzleştirirken istemeden de olsa elektriklenme sonucu kötü bir görünüm elde etme tehlikesi ile her zaman karşı karşıyayız. Sam Villa Eğitim Direktörü Andrew Carruthers de bu kötü görünümü yaşamamak için yapılabilecekleri saç düzleştirme önerileri ile anlattı. Bu önerilere geçmeden önce Sam Villa’nın saç bakımı konusunda online eğitimler veren bir şirket olduğunu hatırlatalım.

Carruthers öncelikle saçların sönük görünmemesi için saç düzleştiricinin eğimli bir şekilde indirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu şekilde saçların ucu da hareketli bir görünüme kavuşuyor. Eğimi verirken düzleştiriciyi ‘C’ şeklinde indirmek yeterli. Ayrıca düzleştirici, düz indirmek yerine çapraz bir şekilde indirilirse saçlarda daha hareketli ve doğal bir görünüm elde ediliyor.

Sürekli merak edilen bir soru vardır. Saç düzleştirici düşük sıcaklıklarda yavaş bir şekilde mi yapılmalı, yoksa yüksek ısılarda hızlı geçişler mi gerçekleştirilmeli? Carruthers buna da açıklık getiriyor ve olması gerekenin düşük ısıda ve yavaş şekilde olduğunu söylüyor. Bu sayede saçlarda daha dengeli bir görünüm oluşuyor. Çünkü ısı daha iyi bir şekilde yayılıyor. Aynı zamanda bu saç sağlığı için de daha faydalı. 

Pürüzsüz saçlar için öneriler

Carruthers, saç düzleştirme önerilerinin uygulanabilmesi için kullanılan ürünün de önemli olduğunu söylüyor. Bunun için saçlarınızı ısıdan korurken parlaklık ve pürüzsüzlük veren ürünler kullanmaya özen gösterin. Bu aşamada saç düzleştirme işlemi için özel olarak üretilmiş saç ürünleri bulunuyor. Bu ürünler yoğun ısıya rağmen nemli tutuyor. Bu sayede saçlar zarar görmüyor. 

Düzleştirme sırasında çok fazla saçı aynı anda düzleştirmeye çalışmak yalnızca saçınıza zarar verir. Çünkü aynı yerin üzerinden defalarca geçmeniz gerekir. Saçlarınızı küçük bölümlere bölün. Bu zaman kaybı gibi görünse de aslında önemli bir zaman tasarrufudur. Saçlarınızı düzleştirmeden önce taramayı da ihmal etmeyin. Kullanılan tarağın da ince olması son derece önemli. 

Sam Villa Eğitim Direktörü Andrew Carruthers bu saç düzleştirme önerileri uygulandığında daha başarılı sonuçlar alınacağını söylüyor. Eğer elektriklenmenin olmadığı, başarılı bir saç düzleştirme işlemi yapmak istiyorsanız Carruthers’in sözlerine kulak vermek sizi mutlu edebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz