Sağlık Bakanı açıkladı: Maske zorunluluğu kısmen kalktı

0
321 Okunma
fahrettin koca

2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs beraberinde birçok tedbiri getirdi. Günlerce sokağa çıkmanın yasak olduğu zamandan, maskeli olarak hayata devam etmeye geçmiştik. Artık açık hava ya da havalandırma sistemi iyi olan diğer yerlerde maske zorunluluğu kalktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca adeta baharı müjdeledi. İşte detaylar.

Maske zorunluluğu kısmen kalktı

maske zorunluluğu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün koronavirüs önlemleri ile ilgili birtakım açıklamalar yapacağını müjdelemişti. Hastalığın seyrinin azalması ve aşılı kişi sayısının artması koronavirüs tedbirlerinin de de genişlemeye gidilmesini sağladı. Yapılan açıklamaya göre artık açık hava ve havalandırması iyi olan yerlerde maske takma zorunluluğu bulunmuyor. Bilim Kurulu toplantısı ardından yapılan açıklama bununla sınırlı değil. İşte yeni tedbir kuralları;

  • Açık hava da maske zorunluluğu kalktı
  • Eğer kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe kurallarına uyuluyorsa maske takmak zorunda değilsiniz
  • Artık HES kodu kontrolü yapılmayacak
  • Gereksiz test sayısı ortadan kalkacak, hasta olmayan kişilerden test alınmayacak
  • Okullarda 2 pozitif vakanın çıkması sebebi ile sınıf kapatılmayacak. Pozitif öğrencilerin izole olması yeterli

Tabiki maskeyi tamamen hayatımızdan çıkartmıyoruz. Tedbirlerr çerçevesinde artık eskisi kadar kullanmayacağımız kesin. Fahrettin Koca’nın ifadelerine göre salgın artık somut etkisini yitirdi. Tedbirler genişletildi fakat gerektiği durumlarda takmak üzere maskelerimizi yanımızdan ayırmıyoruz. Bakan Koca, bazı koronavirüs verilerini de paylaştı. Son bir aydır hastalıktan vefat eden kişilerin yaş ortalaması 60. Ayrıca Hastalığın seyrini yükselten omicron varyantının da etkisi azalmaya başladı. Hastaneye yatışlar ve yoğun bakımlarda düşüşler yaşanıyor.

Bundan sonraki dönemde koronovirüs tedbirinin en büyüğünün aşı olduğunu dile getiren Fahrettin Koca; 2 yılı aşkın süredir verilen mücadele için teşekkürlerini iletti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz