Dijital bebek monitörleri hacklenebilir mi?

0
1.122 Okunma

Bebeklerimiz için belki de en kullanışlı ürünlerden biri bebek telsizleri ve monitörleridir. İyi bir wi-fi bağlantınız olduğu sürece nerede olursanız olun bebeğinizi kontrol edebileceğiniz için sahip olunması gereken kullanışlı bir kit parçasıdır. Bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun kendi odasında güvende olmayabileceği düşüncesi endişe vericidir. Odada bir bebek monitörünüz varsa, özellikle de WiFi’nize bağlanan bir monitör varsa, gerçek şu ki, hacklenebilir.

Bebek telsiziniz nasıl hacklenebilir?

Hemen hemen her bebek monitörü saldırıya uğrayabilir. Ancak kullandığınız monitör türü, bir hackerın bunu yapmasının ne kadar zor veya kolay olduğunu büyük ölçüde belirleyecektir. Radyo monitörleri , belirli bir frekansta kısa ila orta menzil üzerinden iletişim kurar. Bu radyo monitörlerini hacklemek için, bir bilgisayar korsanının sinyale fiziksel olarak erişmesi ve hangi frekansta iletişim kuracağını bilmesi gerekir.

dijital-bebek-monitorleri-hacklenebilir-mi-1

Bebek monitörünüzü hacker saldırısından korumak için:

Bebek monitörünüzü bilgisayar korsanlarından ve tüm WiFi ağınızı tamamen korumak için atabileceğiniz birkaç basit adım vardır.

    1. Kablosuz yönlendiricinizi güvenli hale getirin:
      1. Yönlendiricinizin donanım yazılımını güncelleyin
      2. Yönlendiricinize uzaktan erişimi devre dışı bırakın
      3. WiFi ağınız için güçlü bir parola kullanın
    2. Bebek monitörünüzü sabitleyin:
      1. Yazılım güncellemelerini almak ve olası güvenlik risklerini gidermek için ürününüzü üreticiye kaydettirin
      2. Varsayılan oturum açma ayrıntılarını kaldırın ve yeni bir parola belirleyin
      3. Bir seçenek varsa DDNS’yi (Dinamik Etki Alanı Adı Sistemi) devre dışı bırakın
      4. Bir seçenekse, bağlantı noktası iletmeyi veya UPnP’yi devre dışı bırakın
      5. Uzaktan erişimi devre dışı bırak
    3. Siz yokken video akışı yapmak için bebek monitörünüze kesinlikle uzaktan erişime ihtiyacınız varsa , aşağıdakileri yapın:
      1. Varsayılan kamera erişim bağlantı noktasını değiştirin. Muhtemelen şu anda 80’e ayarlanacak, 8200’ün üzerinde herhangi bir şeye değiştirebilirsiniz.
      2. Yabancı IP adresi veya garip erişim süreleri gibi şüpheli etkinlikler için monitör günlüklerinizi düzenli olarak doğrulayın.

Yukarıdaki tüm kontrol listesi öğelerini uygulamak, ağınızı önemli ölçüde güçlendirecek ve bebek telsizinizin saldırıya uğramasını önlemeye yardımcı olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz