Sağlık teknolojisinin geleceği oldukça parlak duruyor!

0
371 Okunma
Sağlık teknolojisi

Sağlık teknolojileri her geçen gün daha da gelişiyor. Özellikle Corona virüsü sürecinde girişimciler ve büyük teknoloji şirketleri tarafından atılan yeni adımlarla birlikte bu sektör önemli ölçüde gelişiyor ve daha fazla kişiye ulaşıyor. Sağlık teknolojisi ile hayatımızda yeni yeni var olmaya başlayan tasarımlar:

Sağlık teknolojisi ile hayatımıza girecek ürünler

Özellikle Corona virüsü süreciyle birlikte hayatımızda sağlığın önemi daha iyi anlanmış durumda. Tıbbi bakım için geliştirilen bazı ürünler ise gerçekten de çok faydalı ve mevcut sorunları çözecek düzeyde.

Saglik-teknolojisi-00

Chicago merkezli Cast21 şirketi klasik alçı ile kollara baskı yapan ve hantal olan alçıya alma yöntemine zamanla sertleşen patentli bir jel ile çözüm buluyor.

Kırılmış kolu kısıtlı olsada kullanmayı daha konforlu hale getiren bu alçılama yöntemi, doktorların hastasının yaş grubuna göre ona uygun kol boyutunda bu ürünü seçmesine olanak tanıyor. Hastalar bu yöntemde jel renklerini seçebiliyor ve hayat konforlarını da kaybetmemiş oluyorlar.

Saglik-teknolojisi-00

Yolculuk yaparken midesi bulanan kişiler için özel olarak geliştirilen SEETROEN adlı gözlük, tahmin edebileceğiniz gibi Citroen imzasını taşıyor.

Bulantıyı engellemeye yönelik geliştirilen bu gözlük, ilginç görünüyor olsa da seyahat yapan kişilerin yolculuklarını daha kolay hale getirmek için geliştirildi. Gözlüğün ön ve sap kısımlarında olmak üzere toplamda 4 farklı bölgede özel bir sıvı bulunuyor. Bu sıvı hareket halindeki araç ile birlikte hareket ederek kullanan kişinin bulantılarını hafifletiyor.

Bozuk para büyüklüğünde geliştirilen Dab, kişilerin göğsüne takılan ve rahatsız etmeyen EKG cihazı olarak konumlandırılıyor. Dab, tıbbi cihazlar ve giyilebilir cihazlar arasındaki boşluğu kapatıyor da denebilir. Küçük ve şık tasarımı ve jel yapısıyla göğsünüze oturuyor. Bu sayede elektrotlar kalp aktivitenizi izleyebiliyor.

Saglik-teknolojisi-00

Bir diğer cihaz ise Kardia ismindeki, iPhone’lar ile bağlantı kurabilen bir kalp ritmi okuyan küçük bir EKG okuyucu. Telefonun arkasına yerleştirilebilen bu cihaz, kolaylıkla ritim ölçebiliyor.

Bir diğer cihazsa, Corona virüsü sonrası gündeme gelen, LifeSaver yani hayat kurtaran ilk yardım kiti, kolay yapısıyla çok daha ulaşılabilir. Özellikle ofisler gibi toplu olarak insanların bulunduğu ve acil durumlarda duvara monte edilmiş yapısı sayesinde kolay müdahaleyi sağlayan bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

İnsanların kendisine daha kolay insülin enjekte etmesini sağlayan Kite, oldukça hafif bir yapıya sahip. Kişilerin doğru dozu, doğru zamanda almasın sağlayan bu yapışkanlı cihaz, şeker seviyeleri, ilaç zamanları ve sağlık verileri gibi bilgileri de kullanıcıya ulaştırıyor. Mitul Lad & Cambridge Consultants tarafından tasarlanan ürünün, akıllı yapıda olması dikkat çekiyor.

Bunun gibi birçok ürün sağlık teknolojisi ve tıbbi cihazların akıllanması noktasında oldukça önemli buluşlar olarak karşımıza çıkıyor.

Hayat kurtaran pratik sağlık teknolojisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz