Sağlıklı uyuyabilmenin formülü bulundu

0
385 Okunma
kitap okumak

Stresli ve yoğun geçen bir günün ardından eve gelindiğinde, hepimiz güzel bir uyku çekmek isteriz. Ancak günün karmaşası ve evdeki işlerimiz bizi uykuya kavuşmaktan alıkoyar. Sağlıklı uyuyabilmek için birçoğumuz farklı yollara başvursak da aslında basit bir yolu var: Kitap okumak. Kitap okumayı seven insanlar için bilinen bir çözüm olsa da yapılan araştırmalar da bu çözümün doğru olduğuna işaret ediyor.

https://pembeteknoloji.com.tr/bilim-insanlari-crispr-ile-rahim-agzi-kanserini-bitirebilir-20459/

Kitap okumak sağlıklı uyku çekmenin en keyifli yolu

Kitap kurtlarının başvurduğu bu keyifli yol aslında birçok insanın da sağlıklı ve iyi uyku çekmesi için bir alternatif sunuyor. Sleep Junkie tarafından yapılan 2 bin 309 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre, katılımcıların bir kısmı yatmadan önce kitap okurken, bir kısmı okumadı. Yatmadan önce kitap okumayı rutin haline getirenler, getirmeyenlere ve hiç okumayanlara göre çok daha iyi uyku çektiklerini bildirdi. Ankete katılanların yüzde 62’si ise yatmadan önce kitap okumadı.

Anket daha sonraki aşamalarda bin kişiye kadar düşürüldü. Haftada beş ya da daha fazla sayıda gece yatmadan önce kitap okuyanlar, uykuya dalma konusunda daha az zorlandıklarını söylerken, bu okumaları rutin hale getirenler ise zorlanmadan uyuduklarını aktardı.

Kitap okumak

Daha fazla kitap okumak ile birbirine bağlı olan bazı şeyler de bulunuyor. Örneğin yatmadan 1 saat önce her gün kitap okumayı rutin haline getirenler, daha iyi uyku çektikleri için sabah erken uyanmakta zorluk çekmiyor. İşlerinde daha başarılı olduklarını söyleyenler olduğu gibi, bunun da ötesinde doktora ve dişçiye daha az gittiklerini söyleyenler de bulunuyor. Ama elbette kitap okumanın bu sayılanlara direkt bir etkisi olmuyor.

Kitap insanların uykularını düzene sokmalarını sağlarken, daha iyi dinlenmiş bir kafa ile uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Bu nedenle boş zamana sahip olan ve daha mutlu hissedenler yatmadan önce okumak için daha fazla zaman ayırabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz