Soğuk algınlığına çözüm: Dövme!

0
362 Okunma
soğuk algınlığı

Soğuk algınlığına kesin bir çözüm henüz yok ancak, bilim insanları konuya dair ilginç bir araştırmaya imza attı. Araştırmacıların bulgularına göre dövme bilinen soğuk algınlığı etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Dövme yaptırmaya dair birçok tartışma bulunsa da bilim insanlarının araştırmalarına konu olan durum ise immünolojik tepkileri güçlendirdiği ve bağışıklığı artırıyor olması.

soğuk algınlığına çözüm

Soğuk algınlığına çözüm bulundu!

Soğuk algınlığı hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kesin bir çaresi olmayan bu hastalığın etkilerine çözüm bulmayı hedefleyen Alabama Üniversitesindeki bilim insanları ekibi, immünolojik tepkilerin dövme yaptırmak ile güçlendiği, bağışıklık sisteminin yükseldiği ve hastalık belirtilerinin de aza indiğini gözlemledi.

Şimdi bu nasıl oluyor diyebilirsiniz. Bilim insanları bu durumu örneğin boksör olan birisinin ilerleyen süreçte yumruk darbelerine karşı duyarsızlaştığını, etkisinin azaldığı biliniyor. Bu sürece benzetilen soğuk algınlığı ve dövme yaptırmak, insanlarda benzer bir etki yaratıyor. Dövme yaptıran kişilerin acı eşikleri yükseldiği için soğuk algınlığından etkilenme ve hissetmeleri de bu oranda azalıyor.

soğuk algınlığına çözüm

Tıpkı boksörler ya da halterciler gibi

Söz konusu araştırmanın ekibinde yer alan Dr. Christopher Lynn, vücudun dövmeye olan tepkisini ısınma hareketleri yapmadan spor yapmaya benzetiyor. İlk etapta kaslarınız ağrıyor ancak sonrasında bunu düzenli yapmaya başladıktan sonra bu duruma alışırsınız ve ağrılarınız da azalıyor.

Bilimsel olarak araştırma yapan ekibin ulaştığı sonuçlar arasında, dövme yaptıran kişilerin vücudandaki hücrelerin yarayı iyileştirmek için o bölgeye odaklandığını söylüyor. Bu nedenle vücut yeni dövmenin olası enfeksiyonlarına karşı savaşıyor, immünolojik ajanlar da bu noktada harekete geçiyor.

Yine bir örnek verecek olursak, haltercilerin hissizleşmesi. Halterciler art arda çok fazla ağırlığa maruz kalır ve maruz kalan bölge bir süre sonra immünolojik olarak tepki verme eşeği yükselir. Bu da araştırmaları doğruluyor aslında. En nihayetinde dövme yaptırarak soğuk algınlığının etkilerinin azaltılması, oldukça ilginç.

Akıllı spor aleti Mirror ile kişiselleştirilmiş antreman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz