Samsung 2021’in en büyük televizyon markası oldu

0
284 Okunma

Teknoloji devi Samsung uzun yıllardır dünyanın en büyük televizyon markası. Bu başarısını 16 yıldır sürdüren firma, geçtiğimiz yıllarda bazı bölgeler için bu özelliğini başka markaya kaptırdı. Hala sektörün lideri olarak konumlandırılan Samsung başarısını bu kez başka bir marka ile paylaştı.

Xiaomi bazı bölgelerde Samsung televizyonu geride bıraktı

Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2020 yılında en televizyon markası kısmen değişti. Hindistan’da yapılan araştırma da şu verilere ulaşıldı;

  • 2020 yılında %67 olan akıllı televizyon 2021 yılında %84’e ulaştı.
  • Bu oranın içerisinde Xiaomi %18 pay alırken; Samsung %16 pay aldı.

Farklı markalarında yer aldığı akıllı televizyon sektöründe 2 lider marka mücadele etti. Uzun yıllardır başarısını sürdüren Samsung, Hindistan’da tacı Xiaomi’ye kaptırdı. Araştırma da ortaya çıkan veriler bununla da sınırlı değil. Akıllı televizyon tercihlerinin artık daha büyük ekrandan yana olduğu tespit edildi. 40 inç üzeri televizyonların tercih edilme oranı %42’den fazla.

Televizyon pazarındaki akıllı televizyon miktarında da artışlar var. Yapılan araştırmayı bir grafik ile somut hale getiren firma, araştırmasında farklı yorumlara da yer verdi. İlk 5 televizyon markası üzerinde yoğunlaşan araştırmaya ait grafik şu şekilde;

Samsung 2021'in en büyük televizyon markası oldu

Xiaomi ve Samsung’u küçük farklar ile LG takip ediyor. Firmanın 2020’deki Pazar payı %12 ve bu 2021 yılında %11’e düştü. Sırayı takip eden diğer isim ise Sony oldu. İki yıl üst süte Pazar payı değişmeyen markanın satış oranı %6. Sıranın devamında 2020 yılı için TCL markası yer alıyor. Sony ile aynı dilime sahip TCL; 2021 de başarısını sürdüremeyerek OnePlus’a yerini verdi. Bu 5 lider markanın yanı sıra; TCL, BPL, Kodak, Nokia, Blaupunkt, Panasonic, Realme markalarında da yüksek bir satış oranı var. 2020 yılında %37 olan bu oran, 2021’de ivme göstererek %13 seviyelerine ulaştı.

Akıllı televizyon sektörü hakkında bilgi veren araştırmanın verilerine buradan ulaşabilirsiniz. Siz evde hangi televizyonu kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz