Apple, çalışanlarının maske şartını kaldırıyor

0
145 Okunma
apple

Pandemi ile yaşama ve çalışma şartlarının değiştiği dönemler artık geride kalmaya başladı. Henüz uzaktan çalışmaları sonlandırmayan ve ofislerin tamamını açmayan Apple; çalışanları için şartları iyileştirmeye çalışıyor.

Apple, maske zorunluluğunu kaldırıyor

apple

Daha önce bazı mağazalarında maske zorunluluğunu kaldıran firma, şimdi çalışanları için aynı ayrıcalığı sağlamaya çalışıyor. Bloomberg’in haberine göre aşılı Apple çalışanları maske takmayacak. Bazı ofisler için getirilen bu durum, her ofis için geçerli olmayacak. Ayrıca Cuma günü itibari ile uygulama bazı perakende çalışanları için de geçerli olacak. Apple geçtiğimiz haftalarda çalışanlarından hariç müşterilerin mağazalardaki maske şartını kaldırmıştı. Fakat çalışanlar maskeyi takmak zorundaydı. Görünen o ki artık çalışanlarda müşterilerde maske takmak zorunda olmayacak. Benzer durum geçtiğimiz haziran ayında çalışanlar için uygulanmış fakat Temmuz ayında uygulama geri çekilmişti.

Samsung 2021’in en büyük televizyon markası oldu

Uzaktan çalışmalar ile devam eden Apple şirketinde ofislerin ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Aralık ayında, 1 Şubat’ta açılma kararı alan firma bunu süresiz olarak erteledi. Apple, bunun yerine hibrit çalışma düzenine geçti. Yeni düzen işçilerin öncelikle 1-2 gün çalışıp, ilerleyen günlerde pazartesi, salı ve perşembe günleri çalışmasını içeriyor.

Türkiye’deki bazı şirketlerde dahil olmak üzere artık büyük şirketler hibrit düzene geçti.  Bu anlamda bazı Google çalışanları Nisan ayı itibari ile hibrit çalışma modeli ile ofislere dönecek. Aynı şekilde Twitter çalışanları da 15 Mart itibari ile açılmayı düşünüyor. Meta için açılış tarihi ise 28 Mart olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz