Samsung Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra arasındaki farklar

0
858 Okunma

Samsung’un geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Unpacked 2023 etkinliğinde yeni Galaxy S serisini bizlere tanıttı. Seri oldukça merak uyandırmanın yanı sıra birçok kişi tarafından sevildi ve satın alındı. Fakat bazı kişiler serinin hangi telefonunu alacaklarına karar veremediğinden kafalarında soru işaretleri yer alıyor. Bugünde satın alımlarınıza yardımcı olacak, Samsung Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra arasındaki farkları inceleyeceğiz. İşte iki amiral gemisi telefonun arasındaki farklar!

Samsung Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra arasındaki farklar

S23 ailesinin birçok özelliği birbirine benzese de arada gözle görülen farkların olduğunu söyleyebiliriz. Bu farklar pazarlama stratejisi ile beraber oldukça doğru konumlandırılmış. İşte aradaki farklar!

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Tasarım farkları

Tasarım konusunda gözle görülen farklar tabi ki var. Öncelikle S23 Ultra modelinde köşeli bir tasarım yer alırken, S23 Plus modelinde ise daha kavisli bir tasarım bizleri karşılıyor. Boyutları ise aşağıdaki görseldeki gibi yer alıyor.  Arka cam kapağa baktığımızda ise S23 Ultra modelinde dörtlü bir kamera kurulumu, S23 Plus modelinde ise üçlü bir kamera kurulumu bulunuyor.

Son bir farksa S23 Ultra modelin de SPen desteğinin olması. Bu nedenle belki de telefonu birbirinden ayıran en büyük özelliklerden biri oluyor.  Cihazın tasarım konusundaki tek benzerliği renkleri. Her iki modelde de siyah, yeşil, pembe ve beyaz raflarda yerini alıyor.

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Ekran Farkları

Boyutlarda farklar olduğunu tasarım başlığı altında değinmiştik. Bu sebeple telefonun ekran boyutlarında S23 Ultra modelinde 6,8 inç bir boyut elde ederken, S23 Plus modelinde ise bu boyutun 6,6 inç oluğunu söyleyebiliriz.

Ekran tarafındaki en büyük fark kullanılan panel teknolojisi ve çözünürlük oluyor. S23 Ultra modelinin 3.088 x 1.440 Edge Quad HD+ çözünürlüğü bulunurken, S23 Plus modelinde ise 2.340 x 1.080  FHD+ çözünürlük yer aldığını görüyoruz.  Bunun dışında yer alan 1.700 nit parlaklık, 120 Hz ekran tazeleme hızı ve HDR teknolojilerinin benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Kamera Farkları

Dxomark’ın yaptığı testlere göre S23 Plus modeli 140 Puan alarak 7 sayı farkla S23 Ultra modelini geçmiş. Zaten telefonun lansman gününde bu farklara çok iyi bir şekilde değinilmişti. Hatta artık S23 Ultra modelinin kamerası öyle bir hale geldi ki film çekimlerini bile tek başına gerçekleştirebilecek profesyonelliğe sahip.

Samsung Galaxy S23, S23+ and S23 Ultra vs. the competition: All about those cameras | Engadget

S23 Ultra’nın f1.7 diyafram açıklığına sahip 200 MP ana kamerası, 12 MP ikinci, 10 MP üçüncü ve 10 MP olmak üzere dördüncü bir kamera yer alıyor. Bunun yanı sıra S23 Plus modelinde ise 50 MP ana kamera, 10 MP ikinci kamera ve 10 MP üçüncü bir kamera yer alıyor. Buradaki en temel fark MP olarak farklılıklar ve ekstra bir kameranın yer alması oluyor.

Kamera başlığı altındaki son fark  S23 Ultra modelinde 3x ve 10x optik yakınlaştırma ve 100x’e kadar dijital yakınlaştırma yapılabiliyor. S23 Plus modelinde ise bu durum daha kısıtlı kalarak 3x optik yakınlaştırma ve 30x’e kadar dijital yakınlaştırma olduğunu görüyoruz.

Fakat farklılıkların yanı sıra birçok benzerlikte yer alıyor. Örneğin selfie performansı, video kayıt çözünürlükleri ve kamera özelliklerinde ortak noktada buluşuluyor.

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Pil Farkları

Cihazın donanım kısmındaki bir fark ise batarya kapasitesinde yer alıyor. S23 Ultra modeli 5000 mAh batarya ile kutusundan çıkarken, S23 Plus modelinde ise 4700 mAh batarya ile kutudan çıkıyor.

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Fiyat Farkı

Şu an S23 Ultra modeli 41 bin Türk lirası ile satılırken, S23 Plus modeli ise 33 bin Türk lirasına satılıyor. Ancak sizce aradaki farka değer mi?

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra Benzerlikleri

Galaxy S23 Plus ve S23 Ultra modeli arasındaki genel olarak farklar bu şekildeydi. Tabiki yeri gelmişken kısaca benzerliklerine de değindik. Şimdi ise tamamen ortak birkaç özellikten bahsedeceğim.

Öncelikle cihazın donanım tarafında işlemcilerin aynı performansı sergilediğini belirtmekte fayda var. Her iki cihazda da sekiz çekirdekli dört nanometrelik üretim teknolojisi ile karşımıza çıkan Snapdragon 8 Gen 2 yer alıyor. Bunun yanı sıra Adreno grafik birimi ve 8 GB RAM’ de benzerlikler arasında.

Son olarak dayanıklılık başlığı altında her iki cihazın da IP68 sertifikasına sahip olduğunu ve Gorilla Glass Victus 2 ile korunduğunu belirtelim.

Peki siz bu iki model hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz