TEKNOFEST 2023 Takvimi Belli Oldu! Bu sene çok canlı!

0
328 Okunma

Ocak 2017 yılında hayata geçirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yürütülen TeknoFest 2023’ün takvimi belli oldu. Türkiye’nin dört bir köşesinde düzenlenecek olan festival bu sene oldukça canlı ve eğlenceli gözüküyor. İşte 2023 TeknoFest takvimi!

TEKNOFEST 2023 Takvimi

Geçen yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen ve toplamda 1 milyon 250 binden fazla ziyaretçi sayısına ulaşan TEKNOFEST’te bu yıl da milyonlarca kişi teknolojiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Teknofest 2023 Ne zaman?

#sengeleceksindiye sloganıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla TeknoFest gerçekleşiyor. Festival bu yıl 41 ana yarışma – 102 farklı kategoride düzenlenecek. Bununla birlikte yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek.

Geçen yıl yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alacak. Program 27 Nisan – 01 Mayıs tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek. Takvim ise şu şekilde:

TEKNOFEST 2023

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 6. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olacak.

Teknolojiye ve bilime farklı bir boyut kazandıran, TEKNOFEST’i heyecanla bekleniyor. Bilgilerden haberdar olmak ve içim @teknofest Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz