Samsung Galaxy S23 Ultra’nın Kamerası Hakkında Her Şey!

0
650 Okunma

Geçtiğimiz günlerde büyük bir lansmanla Galaxy S23 ailesini tanıtan Samsung, Android dünyasının tüm ilgisini üzerine çekti. Samsung Galaxy s23 Ultra, Samsung Galaxy s23+  Samsung Galaxy s23 kullanıcılara sunuldu. Cihazların şık tasarımı, güçlü donanımı ve kamerası son dönemlerin en başarılı telefonlarından oldu.

Güney Koreli marka özellikle Galaxy S23 Ultra modelinin kamerasında bir devrim yarattı. Lansmanda yapılan açıklamalara göre artık bu cihazla film çekimleri bile gerçekleşebiliyor. Teknolojinin bize getirdiği bu noktada artık büyük kameraları kullanmak zorunda kalmıyoruz. Her ne kadar profesyonel kamera ve cep telefonu kamerası bir olmasa da yarışabilecek düzeydeler.

Samsung Galaxy S23 Ultra Kamera Özellikleri

Cihazın teknik detaylarından başlayacak olursak; arka tarafta yer alan dörtlü kamera kurulumundan başlayabiliriz. Bu kameralar 200 MP çözünürlüğe sahip ana kamera, 12 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı kamera, 10 MP çözünürlükte telefoto kamera ve son olarak 10 MP çözünürlükte periscope kamera olarak yer alıyor. 8K 30 fbs değerinde çekimler yapabildiğiniz bu telefonun OIS desteği de mevcut.

Selfie kamerasına bakacak olursak ön tarafta 12 MP çözünürlükte bir kamera bizleri karşılıyor. Bu kamera ise 4K 60 fbs video çekimleri yapabiliyor.

Bu teknik özelliklere ek olarak cihaz HDR, HDR10, HDR10+ özelliklerine sahip. Aynı zamanda yapay zeka ile entegre bir şekilde çalışan telefon 100x zoom yapabiliyor.

Galaxy S23 Ultra ile Gece Çekimi ve Düşük Işıkta Çekim Yeteneği

Geceyi gündüz yapan bu telefonda, aydınlatma koşulları nasıl olursa olsun her fotoğraf içinize siner, sosyal medyada paylaşmaktan çekinmezsiniz.

Bir önceki telefonunuzda resmin bazı bölümlerinin çok karanlık veya bulanık çıkmasına alışık olabilirsiniz ama bu telefonla yapay zeka sayesinde bu hatalar düzelerek çok net ve keskin fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Galaxy S23 Ultra ile Daha İyi Video Yakalama

Telefondaki çift görüntü sabitleyici sayesinde, videolardaki sarsılmalar çok büyük oranda yok ediliyor. Bu sayede konserde, eğlenirken, parka koşarken her an telefonunuzla video çekebilirsiniz ve size iyi görüntüler sunar.

Galaxy S23 Ultra ile Astrofoto ve Uzman RAW Uygulaması

Samsung Galaxy’ye özel bir uygulama olan Expert RAW Uygulaması, kullanıcılara DSLR düzeyinde çekim yeteneği sağlıyor. Böylece doğrudan cep telefonunuzla profesyonel fotoğrafçı düzeyinde fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Aynı zamanda bu cihaza sahip olanlar gece gökyüzünün kristal netliğinde görüntülerini çekmeyi mümkün kılan Astrofoto ayarlarını deneyebilirsiniz. Bu sayede mükemmel gökyüzü fotoğrafı çekip, herkesi kıskandırabilirsiniz.

Siz Samsung Galaxy S23 ailesini nasıl buluyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz