Evde Pilates İçin Almanız Gereken 5 Alet!

0
425 Okunma

Vücudu şekillendiren ve beden sağlığını koruyan pilates, günümüzde oldukça popüler bir spor haline gelmeye başladı. Haliyle spor salonlarına talep artınca, şirket sahipleri salon ücretini de arttı. Bu nedenle sağlığını korumak isteyen birçok kişi evde spor yapmaya devam etti. Lakin bir eksik vardı ki; onlarda pilates yaparken kullanılan ekipmanlar. Şimdi sizlerle beraber evde pilatesi daha etkili yapmak için almanız gereken aletlerden bahsedeceğim.

PİLATES NEDİR?

Pilates, genel vücut sağlığınızı yükselten, kaslarınızı çalıştıran ve esnekliği artıran temel sporlardan biridir. Bu sporda hareketlerin doğru yapılmasına odaklanılır. Vücudu güçlendirmek, dengeyi ve koordinasyonu artırmak pilates faydaları arasında yer alır.  Pilates lastiği, çember, minder ve top gibi malzemelerle yapılan bu spor, son yıllarda dünya çapında büyük bir ilgi gördü ve pilates yapan insan sayısı her geçen gün daha da artıyor.

evde pilates için hangi aletler

Pilates Matı

İlk olarak pilatese başlarken almanız gereken ürün kesinlikle pilates matı diyebilirim. Bu ürün sayesinde pilates hareketlerini daha doğru ve etkili bir biçimde yapabilirsiniz. Böylelikle kaymama özelliği sayesinde zemine iyice tutunan bu minder ile sert zeminlerde bile hareketlerin yapımını daha basit ve eğlenceli bir hâle getirebilirsiniz.

 

 

pilates aletleri

Pilates Bandı

Farklı sertliklerde bulunan pilates bandı, güce dayalı birçok egzersizi gerçekleştirmenize katkı sağlar. Bu bant ile yaptığınız egzersizlerde birçok kasınızı çalıştırabilir ve yatış pozisyonundaki hareketleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

evde pilates için hangi aletler

Pilates Topu

Pilates topu ile pilates yaparken dengenizi daha iyi ayarlayabilirsiniz. Kardiyovasküler sisteme de etkileri bulunan pilates topu ile hareketlerin birçoğu kolayca yapılabiliyor.

 

 

 

 

evde pilates için hangi aletler

 

Pilates Dambılı

Yapılan farklı hareketlerde kas yapmanın en iyi yöntemlerinden biri dambıl kullanmaktır. Başlarken çok ağır olmayacak şekilde bu ürünleri kullanır ve zamanla seviyeyi arttırırsanız en etkili bir şekilde sonuçlarını alabilirsiniz.

 

 

 

evde pilates

 

Pilates Çemberi

Son olarak pilates çemberi ana kasların çalışmasını sağlar. Bacaklarla yapılan hareketleri en iyi şekilde bu ürünle yapabilirsiniz. Çember ile bacaklarınızın yanı sıra kol, göğüs ve kalça bölümlerinizdeki kasları da çalıştırabilirsiniz.

Spor, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi. Bu yüzden müsait olan her alanda belli sürelerle sporumuzu yapmamız gerekiyor. Sizin için evde pilates için ekipman önerimizi nasıl buldunuz?

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz