Samsung kilit ekranı kısayolları nasıl özelleştirilir?

0
1.264 Okunma
Samsung Galaxy kilit ekranı kısayolları nasıl özelleştirilir

Android telefonların geneli kamera ve arama özelliğine hızlı erişim sağlar. Ön yüklü olarak gelen bu düzen, akıllı telefonların bazılarında en çok kullanılan uygulamalara göre özelleştirilebilir yapıdadır. Samsung Galaxy telefonları bu kısımları özelleştirmenize imkan veriyor. İşte “Samsung kilit ekranı kısayolları nasıl özelleştirilir?” sorusunun cevebı.

Hatıralarınızı canlandıracak Atatürk temalı 5 Film

Samsung kilit ekran kısayolları değiştirmenin adımları

Ekranın sağ ve sol alt köşelerinde yer alan kısayol, dilediğiniz uygulamalara hızlıca girmenize imkan tanır. Fakat unutmayın bu kısayolları kullanmak için ekran kilidini açmanıza gerek yok. Fakat güvenlik sebebi ile birçok uygulama açılım sırasında yine şifre isteyecektir.

Gelin birlikte adım adım kilit ekranı kısayollarını değiştirmeyi inceleyelim;

  • İlk olarak ana ekran kilidinizi açarak üst paneli indirin. Sağ üst köşedeki “Ayarlar” simgesine dokunun.

Samsung Galaxy kilit ekranı kısayolları nasıl özelleştirilir

  • Çıkan ekranı aşağı kaydırarak “Kilit Ekranı” seçeneğine dokunun.

  • Bu seçenekte yer alan “Kısayollar” seçeneğine tıklayın

  • İşte karşınızda sağ ve sol kısayol düzenlemesi. Değiştirmek istediğiniz kısa yol üzerine tıklayarak uygulamalarınız arasından herhangi bir tanesini seçebilirsiniz.

Örneğin bu alanda mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullanmak isterseniz, kısayol ekranı öncelikli olarak şifre isteyecektir. Bu işlem her ne kadar pratikliğinizi kısıtlasa da; telefonunuzun üçüncü kişilerin eline geçmesine karşı bir önlem. Yukarıdaki adımlar ile kısayol uygulamalarını değiştirebileceğiniz gibi bu özelliği kullanmak istemiyorsanız devre dışı da bırakabilirsiniz.

Samsung kilit ekran kısayolları değiştirmek işte bu kadar kolay. Siz kısayollarda en çok hangi uygulamaları kullanmak istersiniz?

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz