Samsung yeni akıllı ev teknolojilerini sergiledi!

0
447 Okunma

Her yıl düzenlenen Mutfak ve Banyo Endüstrisi Fuarı bu yıl da kapılarını Las Vegas’ta açtı. 19-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda birçok teknoloji şirketi yeni nesil mutfak ve banyo teknolojilerini görücüye çıkardı. Bu şirketlerden biri de Güney Koreli Samsung.

Samsung fuarda geleceğe yönelik vizyonunu ortaya koyan ürünlerini sergiliyor. Lezzetli yemekler yaparken zahmetli ve birbirini tekrarlayan iş yükünden kurtulmak için bir yardımcıya sahip olmak isteyebilirsiniz. Samsung’un yeni robot şefi tam da bunun için tasarlanmış. Bot Chef isimli robot doğruma, çırpma, dökme hatta temizleme işlerini kolaylıkla yapabiliyor. Ayrıca belirli bir seviyeye kadar yük taşıma kapasitesi olan robot ufak mutfak eşyalarını da ortadan kaldırabiliyor. Harici sensörleri ve yapay zeka algoritmaları bulunan Bot Chef güvenli çalışmadan da ödün vermiyor. Bot Chef nesnelerin konumunu bağımsız bir şekilde algılayabiliyor. Bu yüzden acemi bir yardımcı gibi neyin nerede olduğunu size sormuyor.

Samsung’un yenilikleri yalnızca Bot Chef ile sınırlı değil tabiki. Chef Garden da taze ve lezzetli sebze, meyveleri evde yetiştirmeye olanak sağlıyor. Chef Garden sayesinde tüm yıl boyunca sağlıklı sebze ve meyveleri kendi ev tarlanızda yetiştirmeniz mümkün. Yeni teknoloji Samsung Family Hub ile entegre çalışıyor. Bitkilere su ve besin sağlayan sistem ayrıca besin sisi oluşturabiliyor. Bu sayede bitkiler için uygun bir büyüme ortamı sağlanıyor. 

Ev işi hiç bitmeyen bir görev gibi görünüyor olabilir. Samsung Bot Air ve Bot Clean ev temizliğinde iki önemli görev üstleniyor. Bot Air evin içindeki kirli hava kaynağına doğru hareket ederek kötü hava kalitesini bölgesel olarak artırıyor. Bot Clean ise akıllı bir elektrik süpürgesi. Evde dolaşmak için LİDAR sensörlerini kullanan Bot Clean kendine rota çizebilecek işlevsellikte olmasıyla dikkat çekiyor. Yani bu ikiliye ev temizliğini bıraktıktan sonra siz kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz