Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

0
275 Okunma

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanıyor. Seçim için listeler de hazırlanmaya başladı. Seçmenler, nerede oy kullanacağını e-devlet uygulaması üzerinden öğrenebilecekler.

e-devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kaydı sorgulama ile ilgili paylaşım Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli iki depremin ardından birçok seçmen evinden uzak bölgelerde oy kullanacaklar. Deprem bölgesi ilan edilen illerde yaşayanlar için 17 Mart tarihine kadar ikamet adreslerini değiştirme imkanı tanınmıştı.

Depremden etkilenenler yeni ikamet adreslerini nüfus müdürlükleri, e-devlet ve nüfusmatikler üzerinden de değiştirebilecekler.

e-devlet uygulamasından aşağıdaki adımları izleyerek seçmen kaydı sorgulaması yapabilirsiniz.

seçmen kaydı sorgulama

  • İlk olarak mobil veya web sayfasından e-devlet uygulamasını açın.
  • TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile hesabınıza giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan sayfada yaşadığınız bölgeye göre yurt içi veya yurt dışı seçmen sorgulama seçenekleri görülecek. Bu seçeneklerden size uygun olana tıklayın.
  • Açılan sayfada seçmen bilgilerinizi bulabilirsiniz.

Seçmen kaydı sorgulama ile nerede oy kullanabileceğinizi görebileceksiniz. Apartmanda yaşıyorsanız komşularınızdan kimlerin oy kullanacağını görmeniz de mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz