Her telefonda olması gereken mobil sağlık uygulamaları

0
1.176 Okunma

Geliştirilen mobil uygulamalar hayatımızı her geçen gün kolaylaştırıyor. Uygulamalar ile işlemlerimizi kısa bir süre içinde gerçekleştirebiliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği mobil uygulamalarda online işlerimizi kolay bir şekilde yapmamızı sağlıyor. Peki her telefonda olması gereken mobil sağlık uygulamaları neler? İşte yanıtı…

Mobil sağlık uygulamaları

MHRS Mobil

mobil sağlık uygulamaları

Uygulama, Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri gibi merkezlerden vatandaşların, istedikleri doktor ve belirledikleri tarihte randevu almalarını sağlıyor. Uygulama içerisinden aldığınız randevuyu takip edebilir ve randevu iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama IOS ve Android telefonlarda kullanılabiliyor.

E-Nabız

mobil sağlık uygulamaları

E-Nabız, sağlık merkezlerinde toplanan kişisel sağlık verilerine, kişilerin ve kişilerin yetkilendirdiği yakınlarının ve doktorların, internet üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Uygulama içerisinde konulan teşhisler, yapılan tahliller, ilaçlar ve aşılar gibi bilgilerde görülebiliyor. Uygulama, App store ve Google Play Store’dan kolayca indirilebilir.

Türkiye Beslenme Rehberi

mobil sağlık uygulamalar

Uygulama içerisinde yer alan Türkiye Beslenme Rehberi, yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi vermek ve beslenme ile ilgili tüm koşulları açıklamak amacıyla oluşturulmuş önerileri içeriyor.

112 Acil Yardım Butonu

mobil sağlık uygulamaları

Sağlık Bakanlığının kullanıma sunduğu “112 Acil Yardım Butonu” uygulaması ile acil durumlarda sizin ya da yakınlarınızın yaşadığı veya çevrenizde gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda acil servise haber vermeniz ve uygulamanın göndereceği konum bilgisi ile size en kısa sürede ulaşılmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Uygulamayı Google Play Store ve App Store’dan indirmeniz mümkün.

Engelsiz Sesli Kitap

mobil sağlık uygulamaları öneri

Engelsiz Sesli Kitap uygulaması, engelli vatandaşların sağlık ile ilgili temel bilgilere ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır. Uygulama IOS ve Android telefonlarda kullanılabiliyor.

RAMAZAN’DA KULLANABİLECEĞİNİZ MOBİL UYGULAMALAR

Peki siz telefonunuzda hangi sağlık uygulamalarını kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz