Şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir?

0
113 Okunma

Akıllı telefonların kolay çizilmelerini ve hasar görmelerini önlemek için telefon kılıfları kullanılıyor. Telefonları tüm tehlikelerden koruyan kılıflar çok fazla kullanıldığında sararma yapabiliyor. Bu durum özellikle şeffaf yapıda olan kılıflarda çok net görülüyor. Peki telefon kılıfında oluşan sararmayı nasıl temizleyebiliriz? İşte yanıtı…

Şeffaf telefon kılıfı temizleme yöntemleri

Şeffaf yapıda olan telefon kılıfları hemen hemen tüm evlerde bulunan malzemeler ile kolaylıkla temizlenebilir. Bu temizleme yöntemlerinden biri de karbonat, sirke ve limon üçlüsü.

  • İlk olarak az miktarda karbonatı biraz su ile karıştırarak bir karışım elde etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise bu karışımı telefon kılıfınızın tamamına sürmeye çalışın. Bir süre bekleyin ve kılıfı yıkayın. Sonuca siz de şaşıracaksınız.

 

  • Kılıf temizlemede tercihiniz sirkeden yana ise yapmanız gereken adımlar şu şekilde; Öncelikle sirke ve suyu bir kap içerisinde karıştırın ve kılıfı karışımın içine bırakın. 12 saatin sonunda kılıfı sudan çıkardığınızda beyazladığını göreceksiniz.

 

  • Kılıf temizliğini limon ile yapmak için uygulanabilecek adımlar ise şöyle; Yarım limonu kılıfın tamamına sürerek ovalamanız gerekiyor. Kılıf bir süre bu şekilde bekledikten sonra su ile durulayabilirsiniz.

 

  • Kılıf temizlemede kullanılabilecek diğer bir yöntem ise sosyal medyada çokça görülen diş macunu ile temizlik. Diş macunu ile kılıfı ovaladıktan sonra su ile durulamanız gerekiyor. Renginde gözle görülür bir değişim olacak.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz