Sevilen iOS özelliği Android’e de geliyor! İşte detaylar

0
200 Okunma

iOS cihazlarda sevilerek kullanılan “iPhone’umu bul” ya da “Apple Bul” özelliği Android cihazlara da geliyor. Birçok kişisinin kaybolan ürünleri için sıklıkla başvurduğu bu özellik için Android tarafı da adım attı. Artık cihazlarınızı Find My Device Network ile bulabileceksiniz.

Find My Device Network ile Android cihazlarını bulmak kolaylaşıyor

Fİnd my device network

Apple ekosistemine ait cihazları kaybolması halinde “Bul” uygulaması üzerinden bulabiliyorduk. Birçok kişisinin cihazını kurtarmaya yarayan bu özellik GPS ile değil Apple özelliği ile kullanılıyor. Bu özelliği kullanmak için sadece başka bir Apple cihaza ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu sayede kaybettiğiniz ya da çalınan cihazların yerini tespit edebiliyorsunuz. Hatta kısa zaman önce Apple ekosistemine eklenen AirTag cihazlar da aynı mantık ile çalışıyor. Zaman zaman hayati önem taşıyan bu özellik artık Android için de geçerli olacak.

Spotify podcastler için yeni bir adım attı

XDA tarafından yapılan incelemede ortaya çıkan Find My Device Network hakkında detaylar ortaya çıktı. “Cihazımı Bul” olarak adlandırabileceğimiz bu seçenek Apple ile benzer özelliklerde çalışıyor. Hatta özelliğin hayata geçirilmesi ile daha başarılı sonuçlar elde edilmesi bekleniyor. Apple’a göre daha fazla kullanıcı sayısına sahip olan Android cihazların; haritalandırma konusunda daha doğru ve hızlı sonuçlar üretmesi bekleniyor.

Özellik ile ilgili bilgiler ve çıkış tarihi henüz net değil. Fakat Android kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz