Snapchat artık içerik üreticilerine daha fazla para kazandıracak

0
215 Okunma
Snapchat içerik üreticilere para kazandıracak

Snapchat, bir zamanlar sadece süreli mesajlaşmalar ile öne çıkarken artık içerik üreticilerin kar elde edebileceği bir platforma dönüştü. Kullanıcılarını bu anlamda sağlam adımlar attığına inandırmayı hedefleyen platform, bu konuda yeni bir adım daha attı. Artık Hikayeler içinde gösterilen reklamlarda içerik üreticiler kazanç elde edecek. İşte detaylar.

Snapchat içerik üreticilerine para kazandıracak

snapchat

Snapchat hikayeler arasında çeşitli reklamlar karşımıza çıkıyor. Artık bu reklamlar bazı kullanıcılar için gelir kaynağı olacak. Şimdilik sadece ABD’deki içerik oluşturucular üzerinde test edilen özellik ile kullanıcılarına para kazandıracak. Henüz geniş kitleye yayılmayan bu özellik hikayeler içerisinde çıkan reklam videolarından oluşuyor. Bu reklam videolarından elde edilen gelir,;içerik üreticiler ile paylaşılacak. Gelir paylaşımı konusunda bir kısım ayrıntılarda var. Paylaşım konusunda gönderi sıklığı ve izleyici katılım sayısı gibi ölçütler dikkate alınacak.

Xiaomi beklenen modelini Türkiye’de satışa sundu

İçerik üreticiler için yeni bir gelir kaynağı olacak bu sistem; önümüzdeki aylarda daha geniş kitlelere yayılacak. Son yıllarda içerik üreticilerin kazanç sağlaması üzerinde çeşitli yöntemler geliştiren şirket bu konuda üreticilerin emin olmasını istiyor. Sosyal medya kanalları üzerinde gelir elde eden ve bunu meslek haline getiren birçok kullanıcı yer alıyor. Snapchat bu anlamda gelir kapısı olarak görülmüyordu. Fakat yapılan çalışmalar ile artık içerik oluşturucuların dikkatin üzerine çekmeye çalışıyor. Bu konuda sağlam adımlar ile ilerleyen Snapchat; kullanıcıların TikTok benzeri olan Spotlight‘ta içerik izlediklerini söyledi.

Siz hangi sosyal medya platformundaki içerik üreticileri daha çok takip ediyorsunuz?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz