Snapchat, kullanıcıların snaplerine müzik koymasına imkan tanıyacak!

0
439 Okunma
snapchat müzik, snapchat

Snapchat tıpkı TikTok ve Instagram gibi kullanıcıların paylaşımlarında popüler müzik kullanmalarına imkan tanıyacak. Uygulama, filtre ve efekt konusunda ilklerden biri olsa da bu konuda rakipleri karşısında geride kalmış durumdaydı. Şimdi eski popülerliğine geri dönebilmek için kendini geliştirmeye çalışıyor.

Snapchat yeni müzik özelliğiyle eski başarısına ulaşabilecek mi?

İlk çıktığı dönemde çok sevilen ve kullanılan Snapchat artık eskisi kadar talep görmüyor. Bu konuda en büyük etkenlerden biri de Instagram’ın Hikayeler özelliğini getirmesi. Bunun yanında sosyal medya kullanıcılarını filtrelerle buluşturan ilk uygulamalardan biri olan Snapchat diğer uygulamaların da filtre kullanımına geçmesiyle ayırt edici özelliğini kaybetti.

snapchat müzik, snapchat

Kendini geliştirmekte geç kalsa da asla pes etmeyen şirket, yeni müzik özelliğini ilk olarak Yeni Zelanda ve Avustralya’daki kullanıcılarına sundu. Şu anda sadece iOS kullanıcılarına geleceği belirtilen özelliğin Android kullanıcılarına ne zaman geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Şirket, getireceği müzik özelliğine “Bu Şarkıyı Çal” bağlantısı koyarak kullanıcıların bu müzikleri Spotify, Apple Music ve SoundCloud gibi uygulamalarda dinlemesine de olanak tanıyacak. Aynı zamanda şarkı yukarı kaydırıldığı zaman albüm görseli, şarkı adı ve sanatçının adı da görüntülenebilecek. Bunların yanı sıra lisans anlaşmalarının; Warner Music Group, Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music, BMG Music Publishing ve diğerlerinden parçaları kapsadığı da belirtiliyor.

Snapchat tıpkı TikTok’ta olduğu gibi kullanıcıların kendi orijinal seslerini uygulamaya kaydedip başkalarının da kullanmasına izin veren özelliğin test edileceğini belirtti. Bu özellik de test edildikten sonra küresel olarak kullanıma açılabilir.

Instagram müzik ekleme özelliğini 2019’da kullanıcılarına sunmuştu. Ülkemizde ise bu özellik  bu sene kullanılmaya başlandı. Snapchat’in müzik ekleme özelliği ise daha çok yeniyken ve sadece iOS kullanıcıları için geçerliyken ülkemizde tüm kullanıcıları için özelliğin ne zaman geleceği belli değil. Tüm bu yeniliklerden sonra Snapchat’in eski popülerliğini kazanıp kazanmayacağını ise ilerde göreceğiz…

Youtube koronavirüs ile ilgili yanlış bilgileri yasaklayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz