Spotify widget simgesi iOS’ta! Peki nasıl ekleniyor?

0
1.582 Okunma
spotify widget

Spotify, bugün iOS uygulamasında, ana ekranda widget’ları destekleyen bir güncelleme sundu. Aslında bu olayın gerçekleşmesi çok da sürpriz olmadı, çünkü daha önce Spotify beta sürümünde belirli kullanıcılarla iOS 14 ana ekranında bu widget’ları test edilmişti. Peki Spotify widget simgesi ana ekrana nasıl ekleniyor? Detayları haberimizde…

Bu güncelleme sayesinde Spotify’ı iOS 14 ekranında kullanan kişiler şanslı desek haksız sayılmayız. Gelen widget desteği ile Spotify uygulamasına girmeden ana ekran üzerinden uygulamayı kullanabilecekler.

Spotify sözcüsünün konu ile ilgili açıklaması şu şekilde: “Spotify iOS widget’ları son çalınan sanatçıların, çalma listelerinin, albümlerin veya podcast kapaklarının en fazla beşini gösterecek. Ayrıca kullanıcılar, içeriklerine geri dönmek için kapaklara dokunabilir”.

Spotify widget’ı renk değiştirebiliyor!

Spotify widget simgesi en son dinlediğimiz içeriğe göre arka planını değiştiriyor. Örneğin, son dinlediğiniz şarkının kapak fotoğrafı pembe ise widget’ınızın simgesi de şarkının arka planına renge göre değişiyor. Böylece Spotify’da dinlediğiniz şarkı ile widget simgenizin ne renk olacağına siz karar veriyorsunuz.

spotify widget

Peki iOS14 ekranında Spotify widget simgesi nasıl eklenir?

Bakıldığında bu simgenin eklenmesi aslında çok kolay bir işlem. Spotify’ın en son sürümünü güncellediğinizden emin olun. Daha sonra uygulamalar titreyene kadar cihaz ana ekranında bir widget’a veya boş bir alana dokunun ve basılı tutun. Bu kısımda sol üst köşede yer alan ekle düğmesine (+) dokunun. Buradan Spotify widget’ı seçin. Mevcut 2 seçenekten (1×1 küçük kare veya 2×1 dikdörtgen) eklemek istediğiniz widget’ın boyutunu seçin. Ardından “widget ekle” ye dokunun widget’ı yerleştirin ve onaylamak için “bitti” yazan kısma dokunun.

 

Dexter 7 yıl aradan sonra mini diziyle dönüyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz