Snapchat yeni özelliği ile kullanıcıların takdirini kazanacak!

0
268 Okunma
snapchat

Bir zamanların efsane sosyal medya platformu Snapchat; günümüzde hala efektleri ile gündeme geliyor. İlk günden bu zaman birçok yeni özelliği bünyesine katan uygulama; kullanıcılarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni bir özellik getiriyor. İşte işitme engelli kişileri ilgilendiren özelliğin detayları.

Snapchat işitme engelli kullanıcılar için büyük bir adım attı

snapchat işitme engelliler için yeni özelllik

Sosyal medya platformları hemen her yaş grubu tarafından kullanılıyor. Yaş ve cinsiyet farklılıklarının yanı sıra kişisel farklılıklar da olan kişiler de platformda yer alıyor. Snapchat bu konudaki duyarlılığını göstererek işitme engelli kullanıcılar için yeni bir özellik getiriyor. Uygulama, ortaya çıkan bilgilere göre; arttırılmış gerçeklik filtresi sayesinde işaret dili öğretmeyi hedefliyor.

Netflix ücretsiz mi oluyor? İşte kullanıcılar memnun edecek gelişme

Şirket bu bağlamda SignAll’ın işaret dilini çeviren yapay zeka teknolojini kullanmaya karar verdi. Yeni sisteme göre lenslerden biri parmaklarınızla oluşturduğunuz harfleri okuyabilecek. Bunun yanı sıra bazı yaygın ifadeleride nasıl işaretleyebileceğinizi gösterecek. İhtiyacı olan ya da olmayan neredeyse tüm kullanıcıları etkileyecek bu özelliğin takdir toplaması bekleniyor. Güncelleme ile uygulamaya eklenecek bu yeni özellik hakkında Snapchat mühendisi Jennica Pounds şu açıklamayı yaptı;

“Bu projeyi geliştirirken en büyük motivasyonum, işaret dilini öğrenmekte zorlanan oğlum oldu. Projenin benim gibi ailelerin iletişim kurmasına ve birlikte büyümesine yardımcı olacağına inanıyorum.”

Sosyal medya platformu Snapchat’in bu yeni özelliği hakkında siz ne düşüyorsunuz? Bu gibi özellikler sizce de tüm platformlarda olmalı mı? Yorumlara bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz